Επέκταση της πολιτικής φιλοξενίας ευάλωτων Ουκρανών εκτοπισθέντων

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskyi, ενημέρωσε ότι η πολιτική φιλοξενίας των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας που είναι στην Κύπρο και διαμένουν σε ξενοδοχεία, διαφοροποιείται από την 1η Ιουνίου 2023.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σε συνεννόηση

πάντα με την πρεσβεία της Ουκρανίας, επέκταση της πολιτικής φιλοξενίας που αφορά την ομάδα ευάλωτων Ουκρανών εκτοπισθέντων. Η πολιτική φιλοξενίας των ευάλωτων θα συνεχιστεί και μετά την 1η Ιουνίου 2023 για όσους διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η κα Ευαγγέλου ανέφερε ότι συνεχίζεται η παροχή όλων των δυνατών διευκολύνσεων για ενσωμάτωση των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας στην κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σειρά ημερίδων, επιτόπου ενημερώσεων, εξατομικευμένων συνεντεύξεων, καθώς και ημερίδα σύζευξης εργοδοτών και εργαζομένων.

Είπε, επίσης, ότι θα παραχωρηθεί βοήθεια σε όσους αποχωρούν από τα ξενοδοχεία εκεί και όπου κρίνεται, ως διευκόλυνση για μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Πέραν αυτών, η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει σειρά ωφελημάτων προς όλους τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες που αφορούν σε εφάπαξ επίδομα αναλόγως της σύνθεσης της οικογένειας, σε επιδότηση ενοικίου στο ύψος του επιδόματος που λαμβάνουν και οι λήπτες του Ε.Ε.Ε. , σε μηνιαίο επίδομα για φοίτηση παιδιών σε νηπιαγωγεία, καθώς και κοινωνικές παροχές προς άτομα με αναπηρία.

Η κα Ευαγγέλου ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskyi για τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή του στη διαχείριση της πολιτικής φιλοξενίας των Ουκρανών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Από πλευράς του ο Ουκρανός Πρέσβης σε δικές του δηλώσεις, ευχαρίστησε την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για την κοινή προσπάθεια σε σχέση με την ενσωμάτωση στην κοινωνία των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας.

Επίσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης της Ουκρανίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την αλληλεγγύη και τη στήριξη των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας που είναι στην Κύπρο.

Ο κ. Nimchynskyi, αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από ιδιωτικούς φορείς.

Σημείωσε, τέλος, ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Επ. Εμπορίου: Ζητά νέα πρόταση για διορισμό στην Αρχή Παιγνίων

Keywords
Τυχαία Θέματα