Επεισοδιακή σύλληψη 19χρονου και 21χρονου από την Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 19 και 21 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για τα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, της αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη και της πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.

Γύρω στις 5.15μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, ανέκοψαν αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να εισέλθει σε δρόμο, ο οποίος είχε πεζοδρομιοποιηθεί

προσωρινά, για τις ανάγκες εκδήλωσης που πραγματοποιείτο στην περιοχή.

Μετά την ανακοπή του οχήματος, οι αστυνομικοί πρόσεξαν ότι ο 19χρονος οδηγός, έφερε ενδείξεις μέθης και του ζήτησαν να εξέλθει του οχήματος και να δώσει δείγμα εκπνοής για έλεγχο αλκοόλης. Μαζί με τον 19χρονο οδηγό, του οχήματος εξήλθε και 21χρονος, ο οποίος επίσης επέβαινε του οχήματος ως συνοδηγός.

Ο 21χρονος επιτέθηκε και κτύπησε στο χέρι, δημοτικό τροχονόμο, που βρισκόταν στη σκηνή και στη συνέχεια επιτέθηκε σε μέλος της Τροχαίας Λεμεσού. Ακολούθως, ο 19χρονος επιτέθηκε και κτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματός του αστυνομικό, σκίζοντας μάλιστα και την υπηρεσιακή του φανέλα.

Με την χρήση της απόλυτα αναγκαίας βίας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς, για αυτόφωρο αδίκημα.

Οι δύο συλληφθέντες προέβαλαν αντίσταση τόσο κατά τη σύλληψη όσο και κατά την τοποθέτησή τους στα αστυνομικά οχήματα. Κατά τη μεταφορά τους μάλιστα στα κρατητήρια, ο 19χρονος επιτέθηκε και κλώτσησε αστυνομικό.

Ένα μέλος της Αστυνομίας και ο δημοτικός τροχονόμος επισκέφθηκαν αργότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός έφερε εκδορές και ερυθρότητα σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ ο τροχονόμος πρήξιμο στο αριστερό χέρι. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.

Ο 19χρονος και ο 21χρονος, τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Α.Αγγελίδης: Δεν υπήρξε χρήση υπέρμετρης βίας

Σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουν δει το φως της δημοσιότητας ισχυρισμοί για χρήση υπέρμετρης βίας από την πλευρά των αστυνομικών, γεγονός που ανάγκασε τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Α.Αγγελίδη να εκδωώει σχετική ανακοίνωση.

Αυτούσια η απάντηση Αγγελίδη:

Διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τα μέλη της Αστυνομίας εκτέλεσαν το καθήκον τους. Οι δύο συλληφθέντες έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα. Σημειώνεται δε ότι ο οδηγός οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Οι οποιοιδήποτε ισχυρισμοί διατυπώθηκαν για υπέρμετρη βία από πλευράς των μελών της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στα διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν ασκήθηκε υπέρμετρη βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα