Επεισοδιακή εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών εδάφους (Cyprus Airport Services), που οδηγήθηκε σε πτώχευση και τις υπηρεσίες φαίνεται ότι θα αγοράσει τουρκική εταιρεία, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγαινε χθες στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπου περίπου 50 άνεργοι,

πλέον, εργαζόμενοι της CAS είχαν συγκεντρωθεί.

Η «Αφρίκα» γράφει ότι στον μικρό κυκλικό κόμβο μπροστά από την είσοδο του αεροδρομίου, όπου είχαν σταθεί οι διαμαρτυρόμενοι, υπήρχε «αστυνομική δύναμη» και δυνάμεις «ασφαλείας», με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να δηλώνει ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Οι "αστυνομικοί" διαπληκτίστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους.

O γενικός διευθυντής της εταιρείας Φικρέτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως το «κράτος» σκοπεύει να πουλήσει και να υπενοικιάσει την εταιρεία, αφήνοντας δεκάδες άτομα στην ανεργία. Η «Αφρίκα» γράφει ότι πολλοί «βουλευτές» και κόμματα έχουν εκφράσει συμπαράσταση και στήριξη στους εργαζόμενους στην CAS, κυρίως από την αντιπολίτευση.

Η «Χαμπεράλ Κίπρις» έχει κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο «Ας ρωτούσε τουλάχιστον τι γίνεται ρε παιδιά» και αναφέρεται στις δηλώσεις εκπροσώπου των διαμαρτυρόμενων χθες ειδικά για τον «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι, του οποίου το αυτοκίνητο σταμάτησε στον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί, αλλά δεν κατέβηκε.

Απαντώντας σήμερα μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο κ. Οζερσάι γράφει ότι ήταν στην αυτοκινητοπομπή του Τούρκου ΥΠΕΞ και σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να κατέβει, αλλά όταν είδε να πετούν μπουκάλια και να βρίζουν το προπορευόμενο όχημα του Τούρκου «πρέσβη», θεώρησε ότι το κλίμα δεν σήκωνε έναν λογικό διάλογο. «Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι σε κανέναν».

Η «κυβέρνηση», έγραψε στην ανάρτησή του, πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με τους εργαζομένους της CAS και πρότεινε εναλλακτικές λύσεις στη βάση και της διαπίστωσης του «γενικού εισαγγελέα» ότι πρόκειται για εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και όχι «κρατική» (για να απορροφηθούν στο «δημόσιο» οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα