Επεισόδια «Ελευθερία»: Πειθαρχική έρευνα εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας

Σηκώνει μανίκια ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα εναντίον αξιωματικών της Δύναμης σε σχέση με τα έκτροπα στο στάδιο "Ελευθερία".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, στο κάδρο βρίσκονται τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας για λανθασμένους χειρισμούς, που οδήγησαν στα επεισόδια.

Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος θα διενεργήσει έρευνα για πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα που προκύπτουν εναντίον τριών αξιωματικών της Αστυνομίας, που φέρονται να ευθύνονται σε σχέση με τα επεισόδια

της 26ης Μαρτίου σε αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης στο στάδιο "Ελευθερία".

Επιπρόσθετα, η Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα για το πως να προχωρήσει στις πειθαρχικές έρευνες καθώς ο Υπαρχηγός είναι αυτός ο οποίος εισηγήθηκε την πειθαρχική δίωξη.

Ενώ η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία απέστειλε επιστολή στον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου,  με οδηγίες για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος τριών εμπλεκομένων αξιωματικών της Δύναμης, οι οποίοι φέρονται να μην προέβησαν σε ορθή αξιολόγηση κινδύνου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για κάθοδο οργανωμένων οπαδών στο στάδιο με λεωφορεία. Ως εκ τούτου, δεν επιστρατεύθηκε ο Αίαντας, δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο στάδιο, αλλά κι η παρουσία των μελών της Αστυνομίας δεν ήταν αυξημένη.

Ο Υπαρχηγός αναμένεται να διαβιβάσει στην Υπουργό Δικαιοσύνης τα συμπεράσματα της έρευνας καθώς στην συνέχεια η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου θα αποφασίσει εάν πρέπει να προχωρήσει στον ορισμό τριμελούς επιτροπής για να εξεταστούν τα πειθαρχικά που προκύπτουν.

Η έρευνα του Υπαρχηγού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλετιστή στην Πάφο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια Ελευθερία, Πειθαρχική,epeisodia eleftheria, peitharchiki