Επείγουσα έκκληση του Κέντρου Αίματος για κάλυψη αναγκών

Αυξημένες θα είναι οι ανάγκες σε αίμα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σύμφωνα με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, το οποίο καλεί νέους και τακτικούς αιμοδότες να πάρουν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και να προστρέξουν για αιμοδοσία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Αίματος, οι επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ δύσκολες στην προσπάθειά για κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα, αφού όπως σημειώνει η απουσία πολλών σε καλοκαιρινές διακοπές ελαττώνει τη ροή αιμοδοτών και δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το Κέντρο ανακοινώνει το πρόγραμμα λειτουργίας των σταθμών αιμοδοσίας τις μέρες αυτές,

που είναι ως ακολούθως:


Λευκωσία: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Αυγούστου: 7:30π.μ. – 8:00μ.μ.
Τρίτη μέχρι Παρασκευή 16 μέχρι 19 Αυγούστου: 7:30π.μ. – 8:00μ.μ.
Σάββατο 20 Αυγούστου: 8:30π.μ.– 1:30μ.μ.

Υπόλοιπες Επαρχίες: Τράπεζες Αίματος Γενικών Νοσοκομείων
Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Αυγούστου: 7:30π.μ. – 2:00μ.μ.
Τρίτη μέχρι Παρασκευή 16 μέχρι 19 Αυγούστου: 7:30π.μ. – 2:00μ.μ.

Μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Εξάλλου, διενεργείται μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το Σάββατο 13 Αυγούστου μεταξύ των ωρών 17:00 – 21:00, που διοργανώνουν το Κέντρο Αίματος σε συνεργασία με την τοπική Τράπεζα Αίματος.

“Οι ανάγκες σε αίμα δεν πάνε διακοπές. Αν είσαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής ή αν είσαι διακοπές στον Πρωταρά και στην Αγία Νάπα, το προσωπικό αιμοδοσίας σε περιμένει. Σε περιμένει για να βάλεις το λιθαράκι σου στην επάρκεια αίματος και στην ασφάλεια όλων μας. Μέσα σε 30 λεπτά θα έχεις προλάβει να βοηθήσεις τρεις συνανθρώπους μας”, γράφει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Αίματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα