Επανεκλέγηκε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick ο Γιώργος Δημοσθένους

Επανεκλέγηκε στην θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους .



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick, η διαδικασία εκλογής του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, με τον Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους να επανεκλέγεται στη θέση του Πρύτανη για την περίοδο 2020-2024.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι το 2015 η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick του εμπιστεύτηκε

για μια τετραετία να ηγηθεί του Πανεπιστημίου «και θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα με επάρκεια στις προσδοκίες των συναδέλφων μου, λειτουργώντας με εργατικότητα, αφοσίωση, αντικειμενικότητα και δίκαιο τρόπο έναντι όλου του προσωπικού και των φοιτητών».

«Οι κυριότεροι στόχοι για την νέα τετραετία είναι η επιτυχία σε διεθνείς κατατάξεις και ανάδειξη του σημαντικού έργου που επιτελούμε, η περαιτέρω διεθνής αναγνώριση του στρατηγικού μας στόχου για αριστεία στη διδασκαλία μέσω της φοιτητικο-κεντρικής μάθησης και ο καθορισμός των κατάλληλων κινήτρων και του απαραίτητου περιβάλλοντος για περαιτέρω αύξηση της ερευνητικής δραστηριότητας», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Δημοσθένους, στοχεύουν στην περαιτέρω διεθνοποίηση και εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, μέσω ουσιαστικών συνεργασιών και συνεργειών με άλλα ιδρύματα και οργανισμούς και στην προώθηση της ένταξής μας στον νέο ευρωπαϊκό θεσμό που προωθεί η ΕΕ, αυτό των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

«Στους άμεσους στόχους είναι επίσης η λειτουργία νέων τμηματικών, δια-τμηματικών και δια-πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών, η περαιτέρω αναβάθμιση των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επέκταση σε νέα προγράμματα σπουδών, η μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά και διασύνδεση με την κοινωνία και τους οργανωμένους φορείς και θεσμούς, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο και προβολή του έργου και του κοινωνικού προσώπου του Πανεπιστημίου και η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με συνδέσμους αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημοσθένους εκφράζει ιδιαίτερες και ειλικρινείς ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους και φοιτητές που το στήριξαν, αλλά κυρίως προς τον Ιδρυτή του Πανεπιστημίου Frederick, Μιχάλη Φρειδερίκου, για την στήριξη και εμπιστοσύνη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνοντάς τον ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό για την ευόδωση των στόχων και σκοπών του Πανεπιστημίου.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα