Επ.Αναστασιάδη για Ενεργειακό Κέντρο, επίσκεψη Σίσι και ΔΔΟ

Σε δηλώσεις προέβη, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου για το Ενεργειακό Κέντρο, την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου και για την ΔΔΟ.

Αυτούσιες οι δηλώσεις

Ερώτημα: Ο υποψήφιος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αποδέχεται ή όχι το πλαίσιο λύσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;

Οι πολίτες αναμένουν από όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για

το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Ο υποψήφιος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχίζει να θολώνει τα νερά, και δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα.

Αποδέχεται ή όχι αυτό που σαφώς καθορίζεται ως πλαίσιο λύσης στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις συμφωνίες κορυφής και στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και δεν είναι άλλο από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;

Οι πολίτες αναμένουν από τους πολιτικούς και ειδικότερα από τους υποψήφιους Προέδρους να είναι ειλικρινής και ξεκάθαροι ειδικά όταν αναφέρονται στο εθνικό μας θέμα.

Πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου Προέδρου στη Κύπρο

Η Αίγυπτος αποτελεί σήμερα μια απο τις σημεντικότερες χώρες του Αραβικού κόσμου και της περιοχής μας. Με την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στη χώρα μας, απο τη μέρα ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Κύπρος αποτελεί την αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο Σίσι, ενισχύουν πολυεπίπεδα τις σχέσεις των δύο χωρών με κέντρο αναφοράς την ενέργεια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απο την πρώτη στιγμή μέσα απο τις τριμερείς συνεργασίες επεδίωξε να ενισχύσει τις σχέσεις καλής γειτονίας της Κύπρου στη περιοχή και να αναδείξει τον κομβικό ρόλο της πατρίδας μας στην ταραγμένη γεωγραφικά περιοχή.

Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Κύπρος με μεγάλη επάρκεια διαδραματίζει τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η ενεργειακή μας στρατιγική προχωρά συγκεκριμένα και συγκροτημένα

Σήμερα η Κύπρος προχωρά στη δημιουργία ενεργειακού κέντρου και σχετικών λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Βασιλικού οπου θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση τόσο των οχληρών φορτίων αλλά και για τις ανάγκες στον τομέα των υδρογοναθράκων.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση για εξασφάλιση αυτές τις μέρες πρόσθετης εδαφικής έκτασης στην περιοχή.

Ο ενεργειακός μας σχεδιασμός προχωρά συγκεκριμένα και συγκροτημένα. Είναι μία σημαντική απόφαση, μέρος της ολιστικής μας ενεργειακής στρατηγικής που αναδεικνύει τους σχεδιασμούς μας για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός αλλά και διεθνής συντελεστής στον τομέα της ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα