Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, βάσει του διατάγματος του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πρόνοια που αφορούσε την απαγόρευση των επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών αφαιρέθηκε από το Διάταγμα, και, ως εκ τούτου, οι Κλινικές/Τμήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στο SigmaLive,

ξεκινά ο επαναπρογραμματισμός των προηγούμενων ραντεβού που ακυρώθηκαν εξαιτίας της κατάστασης. 

Τόνισε πως κανένας δεν θα μεταβαίνει στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς να λάβει τηλεφώνημα από το δημόσιο ή ιδιωτικό νοσηλευτήριο, για το προγραμματισμένο ραντεβού του. 

Σημείωσε πως σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, τόσο για την προστασία των ασθενών όσο και για την προστασία του προσωπικού. 

Πέραν από το ότι ο ασθενής πρέπει να έχει ραντεβού για να μπορέσει να προσέλθει, «θα προσέρχεται μισή ώρα πριν από το ραντεβού του, θα υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος για τα εξωτερικά ιατρεία. Εκεί θα γίνεται αυστηρός έλεγχος κατά πόσο έχει ραντεβού ή όχι. Δεν θα επιτρέπεται η αχρείαστη είσοδος συνοδών, θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι εκεί και όπου το επιβάλλει η γενική κατάσταση του ασθενή. Θα γίνεται θερμομέτρηση, εάν παρατηρείται πυρετός ή συμπτώματα του αναπνευστικού, τότε θα παραπέμπεται στο ιατρείο διαλογής και δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στα εξωτερικά ιατρεία. Θα παραχωρείται μάσκα, θα γίνεται πλύσιμο χεριών με αντισηπτικό».

 

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα, αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και  για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε επίσης 

Πρόσω ολοταχώς για σταδιακή άρση των μέτρων μετά το "πράσινο" φως

Αστυνομία: 125 καταγγελίες για μετακινήσεις το τελευταίο 12ωρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαναλειτουργούν, Εξωτερικά Ιατρεία#45Όλα,epanaleitourgoun, exoterika iatreia#45ola