Επαφές Τσολάκ στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Roger Wicker είχε στην Ουάσινγκτον η “υπουργός” εξωτερικών, Εμινέ Τσολάκ, όπου επίσης συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Κυπριακό της δεξαμενής σκέψης ‘Center for American Progress’, ενώ είχε συναντήσεις και με συμβούλους από την Αμερικανική Γερουσία, εκπροσώπους των ΜΜΕ και άτομα που χαράζουν πολιτική, σύμφωνα με ανακοίνωση του “υπουργείου”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η κ. Τσολάκ μετά τις επαφές της στη Νέα

Υόρκη μετέβη στην Ουάσινγκτον, όπου είχε την πρώτη ημέρα συναντήσεις με αρμοδίους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ και αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις, μίλησε για μια σημαντική καμπή, ανέφερε ότι στο “βορρά” υπάρχει μια “κυβέρνηση” που είναι υπέρ της λύσης και πως με την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση.

Σημείωσε πως τώρα συζητείται ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια το περιουσιακό και υπογράμμισε τη σημασία εξεύρεσης μιας φόρμουλας που δεν θα χαλά την κοινωνικο-οικονομική δομή και στις δύο πλευρές.

Παρατήρησε επίσης ότι για την εξεύρεση πόρων για την οικονομική πτυχή της λύσης έχει αρχίσει μια προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας. Για τα ΜΟΕ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υλοποιηθούν τα μέτρα που συζητούνται και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της τ/κ πλευράς για λύση. Η εξεύρεση λύσης στο νησί, είπε, θα συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής και θα δώσει την δυνατότητα συνεργασίας στο θέμα των ενεργειακών πηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα