Επαφές στα κατεχόμενα του διοικητή των «τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων»

Ο διοικητής των «τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων», ταξίαρχος Αλτάν Ερ, ευχήθηκε όπως το ψευδοκράτος συνεχίσει να ζει πάντα εν ειρήνη και ευημερία κατά την διάρκεια συναντήσεων που είχε στα κατεχόμενα με «αξιωματούχους», με την ευκαιρία της 44ης επετείου από την ίδρυση του κατοχικού στρατού και της 62ης επετείου από την ίδρυση της ΤΜΤ.


'Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, απαντώντας ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ευχαρίστησε τον ταξίαρχο για τις υπηρεσίες του, λέγοντας ότι «η δυναμική σας παρουσία είναι εξαιρετικά σημαντική για την ελευθερία των Τ/κ σε αυτό το νησί

ως επίσης και για την διατήρηση της πολιτικής ισότητας με τους Ε/κ».

Ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για συνέχιση της ύπαρξης του ψευδοκράτους, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία μιας δυνατής οικονομίας για ένα δυνατό "κράτος".

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιβληθούν στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι συμφωνίες χωρίς νομική ισχύ που η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, υπέγραψε με γειτονικές χώρες απέδειξαν πόσο νόημα είχε και πόσο δίκαιο ήταν για την τ/κ πλευρά να δρα στην περιοχή σε συνεργασία με την Τουρκία.

Ο Τατάρ είπε ακόμη ότι οι Τ/κ υποστηρίζουν σθεναρά τις σχέσεις με την Τουρκία, με την 1η Αυγούστου να είναι μια σημαντική ημερομηνία για τους Τ/κ.
 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαφές,epafes