Επαφές Ομήρου με ομολόγους τους στην έδρα του ΟΗΕ

Συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Γερμανία, την Κροατία, τη Μάλτα και τη Τσεχία είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, που άρχισαν χθες στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διάσκεψη διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και σε αυτή συμμετέχουν 150 Πρόεδροι Κοινοβουλίων. Την έναρξη των εργασιών τέλεσαν ο

Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, Saber Chowdhury, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, Sam Kutesa.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Ομήρου, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της γερμανικής Βουλής, Norbert Lammert, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Κροατίας, Josip Leko, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας, Angelo Farrugia και τον Πρόεδρο της Βουλής της Τσεχίας, Jan Hamacek.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης, ιδιαίτερα ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στη διασφάλιση της επιτυχίας των νέων Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων (SDGs). Ανταλλάγηκαν, επίσης, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα