Επ. Λιλλήκα: Να εφαρμοστεί η Αρχή Προσωπικής Αστικής Ευθύνης

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στην Αρχή της Προσωπικής Αστικής Ευθύνης και σημείωσε ότι εάν εφαρμοστεί, θα λαμβάνονται πιο έγκαιρα οι αποφάσεις των αρμοδίων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Εάν εφαρμοστεί η Αρχή της Προσωπικής Αστικής Ευθύνης, αυτοί που πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις θα το κάνουν έγκαιρα και μελετημένα και το κράτος, αντί να ζημιώνει εκατομμύρια, θα κερδίζει προς όφελος των πολιτών του.

Σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κυριαρχεί ότι το κράτος έχασε 12 εκατ. ευρώ από φορολογία λόγω καθυστέρησης λήψης κάποιων αποφάσεων

από κρατικούς φορείς και κρατικές υπηρεσίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημόσιο ζημιώνει είτε από αμέλεια είτε από πρόχειρες αποφάσεις είτε από παραλήψεις Υπουργών ή δημοσίων λειτουργών.

Θα πρέπει να εισαχθεί το ταχύτερο δυνατόν η Αρχή της Προσωπικής Αστικής Ευθύνης για όσους έχουν εκτελεστική εξουσία ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Αυτοί οι οποίοι με τις παραλήψεις τους ή τις λανθασμένες αποφάσεις τους ζημιώνουν το δημόσιο, θα πρέπει να φέρουν προσωπική ευθύνη και αυτοί είναι που θα πρέπει να αποπληρώνουν και το κόστος. Εάν εφαρμοστεί η Αρχή της Προσωπικής Αστικής Ευθύνης, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κράτος θα καταστεί πολύ πιο αποτελεσματικό, αυτοί που πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις θα το κάνουν έγκαιρα και μελετημένα και το κράτος, αντί να ζημιώνει εκατομμύρια, θα κερδίζει προς όφελος των πολιτών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα