Εορτασμός στην Κύπρο της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα.  

Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία, στις 10.00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, με την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, της Πρέσβεως της Ελλάδας

κας Αικατερίνης Ξαγοράρη και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, καθώς, επίσης, μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων επισήμων.  Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στον χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό. 

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Πρέσβυς της Ελλάδας θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας τον χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων.     

Στις άλλες πόλεις/Δήμους/κοινότητες θα παρευρεθούν στη Δοξολογία και θα δεχθούν τον χαιρετισμό της παρέλασης οι ακόλουθοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης: 

Στη Λεμεσό  ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10.00 π.μ.        

Στη Λάρνακα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Σωτήρος, στις 10.00 π.μ.             

Στην Πάφο  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10.00 π.μ. 

Στο Παραλίμνι η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ. 

Στην Πόλη Χρυσοχούς η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κα Κλέλια Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στις 10.00 π.μ. 

Στη Λακατάμια ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Ανδρέας Λουκά, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στις 9.30 π.μ. 

Στη Σωτήρα ο Γενικός Διευθυντής της Γ.Δ/νσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, κ. Θεοδόσης Τσιόλας, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 8.30 π.μ. 

Στην Ευρύχου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Παντελή, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ. 

Στη Δερύνεια ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, κ. Κώστας Ιακώβου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στις 8.30 π.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εορτασμός, Κύπρο, Εθνικής Επετείου, 28ης Οκτωβρίου,eortasmos, kypro, ethnikis epeteiou, 28is oktovriou