ΕΟΚΑ 1955 και 2021: Ο Γ.Μάτσης θυμάται και αφηγείται (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το νόημα του αγώνα της ΕΟΚΑ και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σήμερα, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γιαννάκης Μάτσης.


Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γιαννάκης Μάτσης ανέφερε αρχικά ότι δεν μπορούμε να ξεπουλήσουμε την Κύπρο σε οποιοδήποτε. «Η Κύπρος

ανήκει στο λαό της, ο οποίος αγωνίστηκε το 1955-1959».

Συσχετίζοντας τις προδοσίες που υπέστησαν τα μέλη της ΕΟΚΑ με το σήμερα, τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς όπως είπε «τουκροποιήται η Κύπρος και εμείς είμαστε αμέτοχοι». Συμπλήρωσε ότι η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής ομοσπονδίας αποτελεί τουρκοποίηση των κατεχομένων και αποδοχή των όσων έγιναν.

Ο κύριος Μάτσης πρόσθεσε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ δικαιώθηκε. «Αν στη συνέχεια ανέλαβαν ανάξιοι και τορπίλισαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ τότε ο λαός θα πρέπει να σταθεί ξανά όρθιος όπως έπραξε στο σχέδιο Ανάν».

Τέλος επεσήμανε ότι ο κίνδυνος υφίσταται για όλους αυτή τη στιγμή. «Η θα τον αντιληφθούμε και θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, όπως έπραξε ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης ή αφήνουμε την εξέλιξη των πραγμάτων να μας παρασύρει στο χαμό.

Διαβάστε ακόμη: 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του ήρωα Φώτη Πίττα στο βιβλίο της Ιστορίας Γ΄Δημοτικού

Εκδήλωση: «ΕΟΚΑ - H συνέχεια του μεγάλου Έπους του 1821»

Οι 76 δικηγόροι που υπερασπίστηκαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-59

Keywords
Τυχαία Θέματα