Έντονη η προεκλογική διαμάχη για τον Συνεργατισμό

Μπαρούτι και φωτιά συνθέτουν το σκηνικό δύο 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στα περί «κουρέματος» καταθέσεων στον Συνεργατισμό έδειξε, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ως γενεσιουργό αιτία της φημολογίας, σύμβουλο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Ας δει (ο Νικόλας Παπαδόπουλος) την επιστολή που έστειλε προ μερικών μηνών ή εβδομάδων συγκεκριμένος σύμβουλός του, που είναι σύμβουλος

ταμείων της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ και τότε θα κατανοήσει πόσο πρόβλημα έχει προκληθεί, αδικαιολόγητα αν με ρωτάτε. Είναι συνδεδεμένη εταιρεία συγκεκριμένου συμβούλου. Υπό τον συμβουλευτικό της ρόλο, η εν λόγο εταιρεία συμβούλευσε και τα δύο ταμεία να αποσύρουν. (τις καταθέσεις τους», είπε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» στο «Ράδιο Πρώτο» αρνείται την εμπλοκή του επιτελείου του.

«Καμιά απολύτως σχέση δεν έχει το δικό μου επιτελείο με αυτά που γράφουν ή που ισχυρίζεται ο κ Αναστασιάδης. Είναι μια ανέλπιστη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το σκοπιανό και την ξεχασμένη εισβολή», είπε.

Με επιστολή του ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής απαντά με λήψη νομικών μέτρων, αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, η οποία συμβουλεύει τα ταμεία των ημικρατικών οργανισμών είναι συνέταιρός του αλλά σε άλλο οργανισμό.

«Ουδέποτε διετέλεσα σύμβουλος σε Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό. Ουδέποτε απέστειλα την όποια επιστολή σχετικά με τον Συνεργατισμό και ουδέποτε έδωσα την όποια συμβουλή στο όποιο Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό σε σχέση με τον Συνεργατισμό. Αυτό αφορά τόσο εμένα όσο και την όποια εταιρεία στην οποία είμαι μέλος ή/και στην οποία συμμετέχω. Έδωσα εντολές στους δικηγόρους μου όπως κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της συκοφαντίας λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή την ανακοίνωση των δικηγόρων του Στέλιου Πλατή, δηλώνει ότι αναμένει από τον οικονομολόγο να αναλάβει τις ευθύνες του για τους ψιθύρους γύρω από τον Συνεργατισμό.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επαναλαμβάνω τη θέση, που εξέφρασα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινή Ενημέρωση» και στην οποία ανέφερα ότι ο κ. Στέλιος Πλάτης, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, την 22η και 24η Νοεμβρίου 2017, ανέπτυξε έντονη ρητορική τόσο με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα (facebook) όσο και στην εκπομπή Πρωινή Επιθεώρηση του ραδιοφωνικού σταθμού "Πολίτης", η οποία στρεφόταν εναντίον της αξιοπιστίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, παρομοιάζοντας την μάλιστα με τη Λαϊκή Τράπεζα», επισήμανε.

Στη δίνη της αντιπαράθεσης εισήλθαν και τα επιτελεία Μαλά, Λιλλήκα και Χρίστου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

«Το κράτος είναι ο κύριος μέτοχος της μόνης κυπριακής τράπεζας και οφείλει, όταν αρχίσει μια ψιθυρολογία έγκαιρα να τοποθετηθεί και να τη σταματήσει. Αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ψες για καθαρά προεκλογικούς λόγους, επέλεξε να εντείνει αυτή την ψιθυρολογία», δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα