Έντονη αντίδραση από ιδιοκτήτες γης σε Λάρνακα και Λεμεσό

Αντιδρούν έντονα ιδιοκτήτες τεμαχίων γης, οι οποίοι διαπιστώνουν, πως ενώ άλλοι ιδιοκτήτες ανήγειραν σπίτια στην ίδια περιοχή που γειτνιάζουν με την δική τους περιουσία, οι ίδιοι δεν μπορούν, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της Δήλωσης Πολιτικής.

Ιδιοκτήτες οργανώνονται σε κοινότητες της Λεμεσού και της Λάρνακας κάνουν λόγο για διακρίσεις. Εκτιμούν πως αν εφαρμοζόταν ενιαία πολιτική και δεν επιτρεπόταν σε κανένα να κτίσει τότε δεν θα ήγειραν το θέμα, αλλά από τη στιγμή που επετράπη σε κάποιους άλλους, τότε οι ίδιοι υφίστανται δυσμενή διάκριση, όπως υποστηρίζουν.

Οι

διαμαρτυρόμενοι υποδεικνύουν ότι εκμηδενίζεται η αξία της περιουσίας τους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς εκφράζουν φόβους ότι όσοι έχουν ανάγκη θα πουλήσουν τα τεμάχιά τους σε πολύ χαμηλή τιμή, αφού μειώθηκε η αξία τους και ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, και αφού στο μεταξύ αγοραστούν από εταιρείες πολλά από τα κτήματα, τότε θα ενταχθούν σε άλλη ζώνη η οποία πέραν του ότι θα τα αναβαθμίζει, θα παρέχει στους νέους ιδιοκτήτες και το δικαίωμα να κτίσουν.

Εκφράζεται επίσης ο ισχυρισμός ότι κάποια τεμάχια που βρίσκονταν σε περιοχές που δεν επιτρεπόταν η ανέγερση μεμονωμένης κατοικίας, ξαφνικά βρέθηκαν ενταγμένα σε ζώνες ανάπτυξης και η αξία τους εκτοξεύτηκε.Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων ιδιοκτητών, οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων που θέλουν πλέον να κτίσουν σπίτι, θα πρέπει να αναζητήσουν τεμάχια γης σε άλλες περιοχές, τα οποία μάλιστα θα έχουν μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι ο συντελεστής δόμησης είναι κατά πολύ ψηλότερος από αυτόν που ισχύει στις περιοχές αναδασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα