Έντονη ανησυχία ΔΗΚΟ για αποκρατικοποίηση CYTA

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις που η κυβέρνηση δρομολόγησε για το θέμα της αποκρατικοποίησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και Επίτροπος ευρύτερου δημόσιου τομέα/αποκρατικοποιήσεων, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Όπως επισημαίνεται, «για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση λειτουργεί μονομερώς, αυθαίρετα και παραβιάζοντας

τα υπεσχημένα, δηλαδή τις δικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Ο διορισμός της Citigroup ως σύμβουλος της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της αρχής, έπρεπε να έπεται της ενημέρωσης της Βουλής και του προσωπικού της CYTA».

Αντίθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Βουλή και οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ έμαθαν για τον διορισμό από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. «Τα κόμματα και το προσωπικό βρίσκονται στο σκοτάδι. Κανένας διάλογος δεν έγινε, καμία προσέγγιση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση για να συζητηθεί αυτό το κορυφαίας σημασίας ζήτημα.Το Δημοκρατικό Κόμμα, ως θέμα αρχής τάσσεται εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και έχει επανειλημμένα ζητήσει να διεξαχθεί διάλογος για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων για κάλυψη του ποσού του 1,4 δισεκατομμυρίων που απαιτείται από το μνημόνιο. Αναμένουμε ακόμα έκθεση από την κυβέρνηση για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, διαδικασία η οποία εμπεριέχει και την ουσία.Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προβεί αμέσως σε ενημέρωση της Βουλής και των εργαζομένων στην CYTA, με στόχο να αρχίσει ο διάλογος, όπως προνοεί και η σχετική νομοθεσία, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για το καλό της ΑΤΗΚ και κατ’ επέκταση το καλό της κοινωνίας», καταλήγει ο κ. Τρυφωνίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα