Έντονες είναι οι συζητήσεις για τον Συνεργατισμό (vid)

Οι εξελίξεις στον Συνεργατισμό και το μέλλον του την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δυνητικούς επενδυτές, βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτικής συζήτησης στο στούντιο του SIGMA, καθώς την Πέμπτη εξέπνευσε η προθεσμία της αρχικής φάσης της διαδικασίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ανέφερε ότι οι δημόσιες συζητήσεις βλάπτουν την τράπεζα, κάτι που αποδεικνύεται από τον κόσμο που σπεύδει

στα υποκαταστήματα να «τραβήξει» τα χρήματά του.

«Όταν λέμε ότι ο Συνεργατισμός έχει πρόβλημα, αλλά δεν μιλάμε για τις υπόλοιπες τράπεζες, δημιουργείται αυτομάτως ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των άλλων τραπεζών ή ένα κακό όνομα. Αν κάποιος έχει χρήματα εκεί ανησυχεί», είπε.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφερόμενη στην αναβολή της συζήτησης στην από κοινού συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, σημείωσε ότι η συζήτηση γύρω από τον Συνεργατισμό άνοιξε από όσους διευθύνουν την τράπεζα, ενώ υπήρξε η παρατήρηση ότι ναι μεν το κοινοβούλιο συμπεριφέρεται με υπεύθυνο τρόπο, η διοίκηση δεν το πράττει κάνοντας δημόσιες δηλώσεις.

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας αναφερόμενος στην αναβολή της συζήτησης, σημείωσε ότι όσοι είχαν στην κατοχή τους το σύνολο της πληροφόρησης για τον Συνεργατισμό, θεώρησαν ότι θα έπρεπε η συζήτηση να αναβληθεί, όπερ κι εγένετο.

«Είναι λογικό να υπόλοιπα κόμματα να σκεφτούν διπλά και τριπλά αν θα πρέπει να συναινέσουν ή όχι. Νομίζω ήταν φρόνιμο υπό τις περιστάσεις οι υπόλοιποι να συναινέσουν στην αναβολή», είπε.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντονες, Συνεργατισμό,entones, synergatismo