Εντολή να κηρυχθούν persona non grata οι 10 πρέσβεις έδωσε ο Ερντογάν

Σε νέα συγκρουσιακή τροχιά με τη Δύση μπαίνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την εντολή που έδωσε να κηρυχθούν «persona non grata» οι 10 πρέσβεις, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου και Τούρκου επιχειρηματία, Οσμάν Καβάλα.

Ο

Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έδωσε τη σχετική εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κοιμούνται και σηκώνονται με τον Καβάλα. Ο Καβάλα είναι το παράρτημα του Σόρος στην Τουρκία. Γι’ αυτό ήρθαν στο υπουργείο Εξωτερικών οι 10 πρεσβευτές. Τί αυθάδεια ήταν κι αυτή! Εδώ είναι Τουρκία! Η ένδοξη Τουρκία! Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει οδηγίες. Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες στον υπουργό των Εξωτερικών μας και του είπα κανόνισε να  κηρυχθούν μια ώρα αρχύτερα οι 10 πρέσβεις persona non grata. Έτσι αυτοί θα γνωρίσουν, θα καταλάβουν και θα μάθουν την Τουρκία. Όσο δεν έχει έρθει ακόμη η μέρα να γνωρίσουν και να καταλάβουν την Τουρκία, θα πρέπει να φύγουν από εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντίδραση Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – ηγέτη αντιπολίτευσης – στο persona non grata του Ερντογάν για τους 10 πρέσβεις.

Έγραψε στο twitter:

«Το άτομο, που έσυρε τη χώρα στο γκρεμό, έδωσε αυτή τη φορά "την εντολή να να κηρυχθούν 10 πρέσβεις persona non grata. Το λέω ξεκάθαρα: ο λόγος αυτών των ενεργειών δεν είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων, αλλά η δημιουργία τεχνητών δικαιολογιών για την οικονομία που ο ίδιος κατέστρεψε. Γυρίστε και κοιτάξτε το τραπέζι του λαού!»
 

Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs, bu sefer de "10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 23, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα