Εντείνονται ξανά οι διεργασίες για το Κυπριακό

Σε έντονες διεργασίες, με επίκεντρο το Κυπριακό, επιδίδεται την παρούσα περίοδο η Κυβέρνηση, ενόψει των επαφών, που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον Σεπτέμβριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επιστολή προς τον ΓΓ των

Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζει το Προεδρικό, η οποία θ’ αποτελεί απάντηση σε επιστολή, που έχει αποστείλει ο Antόnio Guterres.

Την ετοιμότητα του να παρακαθίσει σε συνομιλίες στη βάση του πλαισίου, που έχει θέσει ο ΓΓ, θα καθιστά σαφές στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνουν ότι ο λαός στις προεδρικές εκλογές του 2018 θα πρέπει να διαλέξει αν θέλει να συνεχιστεί η καταστροφική διαδρομή στο Κυπριακό ή θα δώσει εντολή για νέα στρατηγική.

*** Το εναλλακτικό σχέδιο της Άγκυρας σε μια "λύση" κομμένη στα μέτρα της, η οποία θα οδηγεί στην μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο, φαίνεται να είναι για την Τουρκία το διχοτομικό σενάριο με δύο αναγνωρισμένα κράτη προειδοποιεί το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα