Εντείνεται η ανησυχία για πιθανή σύγκρουση Ουάσινγκτον-Τεχεράνη

Εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει σύγκρουση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι, μεταξύ άλλων, βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο, κατηγορία, την οποία απορρίπτει το Ιράν.

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύρραξη με το Ιράν, αλλά έχουμε πάρει θέση και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή ανέφερε

εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΑΜ.

Οι ΗΠΑ μαζί με τους επιπλέον 1.000 στρατιωτικούς, που αναπτύσσουν στη Μέση Ανατολή, στέλνουν και τουλάχιστον ένα τάγμα με πυραύλους Patriot, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανακοίνωσε, εξάλλου, το Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Ιράν, Μπράιαν Χουκ, θα αναχωρήσει σήμερα για τη Μέση Ανατολή για να πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν για να συζητήσει την "επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή", ανακοίνωσε το State Department.

Ο κ. Χουκ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη για να έχει συνομιλίες με Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς αξιωματούχους για να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν το ιρανικό καθεστώς

Keywords
Τυχαία Θέματα