Ένταση στο στούντιο του «Σίγμα» με φόντο τον Συνεργατισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη χθεσινοβραδινή πορεία διαμαρτίας έξω από το Προεδρικό για τη διαχείριση και το κλείσιμο του Συνεργατισμού από διάφορους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις μίλησαν στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου (ΔΗΣΥ), Χρύσανθος Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και Μαρία Παστελλά (Συμμαχία Πολιτών- Κίνημα Οικολόγων).

Η κα Κωνσταντίνου μίλησε για την ελευθερία του κάθε πολίτη, βάσει Συντάγματος, να πραγματοποιεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο έκανε λόγο για λανθασμένη εντύπωση που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες αναφορικά με το

Πόρισμα του Συνεργατισμού και τις ευθύνες Κυβέρνησης-Υπουργού Οικονομικών.

«Υπάρχουν 50 σελίδες που καταλογίζουν ευθύνες σε όλα τα πολιτικά κόμματα του τόπου για τις παρεμβάσεις, τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες σε όλες τις Κυβερνήσεις και Υπουργικά Συμβούλια από το 1987 μέχρι και το 2013, στους εφόρους και όλο το σύστημα. Το να επιλέγουμε εργαλειακά και α λα καρτ τη σελίδα που αναφέρεται στον Υπουργό Οικονομικών, το βρίσκω άδικο και λαϊκίστικο».

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, είπε πως ο ΔΗΣΥ είναι το μόνο κόμμα που είπε πως σέβεται το πόρισμα και λαμβάνει μέτρα. Μεταξύ άλλων, σε όλο το Πόρισμα είναι διάχυτη η άποψη ότι για το κλείσιμο του Συνεργατισμού φταίνε οι εγγενείς αδυναμίες του.

Με τη σειρά του ο κ. Γεωργίου είπε πως η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει παράδοση να επιρρίπτει ευθύνες παντού, συμψηφίζοντας και ισοπεδώνοντας, και τόνισε πως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη σχετικά με το πού καταλογίζει ευθύνες το Πόρισμα. «Η αλήθεια είναι σκληρή και σας έχει στη γωνιά, ακριβώς γιατί αρνείστε να ακούσετε τον κόσμο ότι επιδείξατε εγκληματική αμέλεια».

«Αρνείστε να δείτε ότι διορίσατε φίλους και κουμπάρους οι οποίοι ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό», είπε, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον ο Πρόεδρος θα έπρεπε να πάψει τον Υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά της, η κα. Παστελλά είπε πως το Πόρισμα είναι ξεκάθαρο και επιρρίπτει ευθύνες στον ΠτΔ, στον Υπουργό Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ.

«Ουδείς σε αυτό τον τόπο δεν έμαθε να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τουναντίον, κάποια κόμματα που φέρουν την ευθύνη έσπευσαν να στηρίξουν την εκδήλωση Διαμαρτυρίας. Ως Συμμαχία Πολιτών, εμείς δεν ανήκουμε στα κόμματα που εκπροσωπούνταν στα διοικητικά συμβούλια του Συνεργατισμού, ούτε στους πολιτικούς που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα και φόρτωσαν στον Συνεργατισμό τα ΜΕΔ».

Ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει άμεσα να επιληφθεί του ζητήματος, τόνισε και εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν για τον Υπουργό Οικονομικών, η κα. Κωνσταντίνου είπε πως το έργο του ήταν πολύ δύσκολο, διότι έπρεπε να πάρει την οικονομία από σκουπίδι που του παραδόθηκε στην επενδυτική βαθμίδα δεκαπέντε μέρες μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Παράλληλα, κάλεσε το ΑΚΕΛ να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες και είπε «Παραδώσατε τους στάβλους του Αυγεία και ζητάτε τα ρέστα».

Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και το θέμα της μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα