Ένταση στην Επ. Προσφύγων για την Εκκλησία Τράχωνα

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στην συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων που συζήτησε την λειτουργία των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των εκκλησιών που ανήγειραν οι πρόσφυγες στις ελεύθερες περιοχές με αφορμή τα γνωστά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα.

Αφενός τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Τράχωνα ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα που αποσύρθηκαν από την ΣΠΕ Μακράσυκας και να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς που εισπράχθηκαν από πιστούς και αφετέρου, τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο να μην είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις

σε ερωτήματα που του τέθηκαν.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι “δυστυχώς σήμερα έχει διαφανεί πως ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής δεν έχει απαντήσει, δεν έχει δώσει καμιά δέσμευση ότι πρόκειται να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν αποσυρθεί από τον λογαριασμό που διατηρούσε η εκκλησιαστική επιτροπή στην ΣΠΕ Μακράσυκας”.

Στην συνεδρία δεν προσήλθε εκπρόσωπος από την ΣΠΕ Μακράσυκας όπου η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τράχωνα διατηρούσε δύο γραμμάτια, τα οποία η Αρχιεπισκοπή “έσπασε” και πήρε τα χρήματα που λήφθηκαν από εράνους για την ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Τραχωνιτών και επιδιόρθωση της εκκλησίας της Παναγίας στα κατεχόμενα.

“Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας αφού δεν απάντησε στην ουσία, με τον τρόπο του προκάλεσε μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια στην ένταση που προκλήθηκε”, είπε η κ. Κουκουμά.

Από την στιγμή που οι καταθέσεις αυτές είχαν μαζευτεί με εισφορές πιστών και κυρίως προσφυγών, διευκρίνισε, είναι σε αυτή την διάσταση που ως Επιτροπή ενημερωθήκαμε για το τι έγινε. “`Όμως τα πράγματα είναι στο σκοτάδι για εμάς, όπως και ανάμεσα στα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τράχωνα”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Τράχωνα Λευτέρης Κόκκινος είπε πως “χωρίς να θέλουμε με κανένα τρόπο να συνεχίσουμε την αντιδικία μας με τον Μακαριότατο και παρ ` όλη την πικρία που αισθάνονται από τις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του που αδικούν, προσβάλλουν και δυσφημούν τίμιους, αξιοπρεπείς και θρησκευόμενους ανθρώπους του Τράχωνα αλλά και γενικότερα την προσφυγική κοινότητα του Τράχωνα, ζητούμε όπως επιστραφούν τα χρήματα και να αξιοποιηθούν από την εκκλησία μας σύμφωνα με την επιθυμία αυτών που συνείσφεραν”.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι “είναι λάθος η Βουλή να συζητά θέματα που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της εκκλησίας. Καλό είναι να μην υπάρχει πάντα ανάμειξη σε θέματα εκκλησιαστικής λειτουργίας για να γνωρίζουμε ο καθένας τον ρόλο του”.

Ωστόσο, ανέφερε, ότι χρήζει πλέον να κοιτάξουμε πώς διαμορφώνουμε μια πολιτική ώστε οι πόροι που μαζεύονται από την Εκκλησία από πλευράς των προσφυγικών κοινωνιών να διοχετεύονται προς την κατεύθυνση επιδιόρθωσης των μοναστηριών στα κατεχόμενα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα