Ακυρώθηκε με παρέμβαση Κ. Κληρίδη το ένταλμα εναντίον ΥΠΟΙΚ

Κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ακυρώθηκε ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αναφορικά με υπόθεση μη καταβολής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το ένταλμα είχε εξασφαλιστεί καθώς ο Υπουργός Οικονομικών για δεύτερη φορά απέτυχε να παρουσιαστείς στο δικαστήριο.

Οι αγωγές οι οποίες έγιναν από πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, αφορούσαν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας της Εταιρείας και τον Υπουργό Οικονομικών. Αφού προηγουμένως

δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, η υπόθεση είχε οριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου. Όμως η επίδοση δεν εκτελέστηκε όπως θα έπρεπε αφού δόθηκε στην γραμματέα του Υπουργού αντί στον ίδιο όπως προβλέπεται.

Η υπόθεση ορίστηκε για σήμερα και επειδή ο Υπουργός Οικονομικών δεν παρουσιάστηκε, παρά ότι έλαβε την κλήση, εκδόθηκε από το δικαστήριο ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση είχε οριστεί για τις 10/11/2015, οπόταν και θα έπρεπε να εκτελεστεί το ένταλμα.

Ακυρώθηκε το ένταλμα

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, υπήρξε παρέμβαση από τον Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή του εντάλματος σύλληψης του Χάρη Γεωργιάδη.

Άποψη της Γενικής Εισαγγελίας, είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν υπέχει καμία ποινική ή άλλη ευθύνη σε σχέση με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας με τον οποίο και επικοινωνήσαμε.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε παραστάσεις στον δικηγόρο της πλευράς των πρώην εργαζομένων στις ΚΑ, ζητώντας την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης κάτι το οποίο εξασφαλίστηκε.

Χριστοφίδης: Εκτός υπόθεσης ο ΥΠΟΙΚ

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο δικηγόρος της πλευράς των πρώην εργαζομένων των ΚΑ, Γιώργος Χριστοφίδης, αναφέρθηκε σε διαδικαστική σύγχυση στην όλη υπόθεση. Εφόσον είπε επιδόθηκε ποινικό κατηγορητήριο στον ΥΠΟΙΚ, είχε υποχρέωση να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο. Ωστόσο είπε λόγω άλλης υποχρέωσης δεν ήταν παρών, διαδικαστικά, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Στη συνέχεια είπε υπήρξε επικοινωνία του ιδίου με τον Γενικό Εισαγγελέα και στη συνέχεια αναστολή της ποινικής δίωξης. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ο Υπουργός Οικονομικών δεν είναι πλέον κατηγορούμενος στις εκκρεμούσες υποθέσεις, όμως οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να βαρύνονται με τις κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο επειδή ήταν σε διεθνές συνέδριο στη Λεμεσό, πράγμα το οποίο είναι κατανοητό, είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα