Ένωση Κοινοτήτων: Zητά ακίνητα ΣΚΤ για αξιοποίηση από κοινότητες

Η Ένωση Κοινοτήτων ζήτησε από την Κυβέρνηση να επιστραφούν στις Κοινότητες τα ακίνητα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και να αξιοποιηθούν από αυτές ως περιουσία που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους.

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κοινοτήτων αναφέρει ότι "με μεγάλη ικανοποίηση, ακούσαμε την εξαγγελία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2018 ότι, τα κτήρια αυτά αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, θα επιστραφούν στις Κοινότητες για να αξιοποιηθούν

από τις ίδιες".

Δυστυχώς σήμερα , προστίθεται, διαπιστώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η πώληση σε ιδιώτες, χωρίς ενημέρωση των Κοινοτικών Συμβουλίων που έδειξαν ενδιαφέρον να τους επιστραφούν. Ως παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση της Κοινότητας Λυθροδόντα.

Η Ένωση Κοινοτήτων, εκφράζει τη συμπαράστασή της προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα, ζητά την ανάκληση όσων κτηρίων πωλήθηκαν σε ιδιώτες και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, έτσι που να ανακοπεί η διαδικασία αυτή και για τυχόν άλλες περιπτώσεις και να εφαρμοστεί η εξαγγελία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα