Ενός λεπτού σιγή Ευρωβουλευτών για θύματα της τρομοκρατίας

Εκείνοι που αποτυγχάνουν να συμφιλιώσουν την ελευθερία και την ασφάλεια αποτυγχάνουν σε όλα" επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, χρησιμοποιώντας τη φράση που χρησιμοποιούσε ο αποθανόντας Γερμανός πρώην καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ.

Κατά τη σημερινή έναρξη της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας παντού, συμπεριλαμβανομένων του Μάλι, της Συρίας και του Ιράκ.

"Η ασφάλεια πρέπει να είναι οργανωμένη, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την ελευθερία

μας να περιοριστεί από εκείνους που θέλουν να μας φοβίσουν", πρόσθεσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι οι βίαιες επιθέσεις στη Γαλλία πριν από δέκα ημέρες στόχευσαν και τις αξίες του ΕΚ.

Ο καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος πέθανε στις 10 Νοεμβρίου, συνεργάστηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Βαλερί Ζισκάρ ντ `Εστέν, και έθεσαν τα θεμέλια για το ευρώ και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, υπενθύμισε ο κ. Σουλτς.

Εμφανή είναι τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας και στο Στρασβούργο με ένοπλους αστυνομικούς σε κεντρικά σημεία της πόλης, ιδιαίτερα όπου διακινείται μεγάλος αριθμός ατόμων.

Επίσης, κατά τις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου απαιτείτο η παρουσίαση ταυτότητας ή διαβατηρίου, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα