Ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής ο έλεγχος της ΣΚΤ

Ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται σήμερα η πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία προνοεί κατάργηση της πρόσβασης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για σκοπούς ελέγχου στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Η πρόταση νόμου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από κόμματα αλλά και από τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος θεωρεί ότι ενδεχόμενη υπερψήφιση της πρότασης

νόμου θα δώσει το μήνυμα ότι "η Δημοκρατία επιθυμεί να αφήσει άτομα που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ανεξέλεγκτα, κάτι που είναι οπισθοδρόμηση".

Τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοικτά σε σχέση με την υπερψήφιση, μετά και την υποτροπολογία που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, πάνω σε τροπολογία του ΑΚΕΛ. ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ αναμένεται να υποστηρίξουν την τροπολογία τους, με τα υπόλοιπα κόμματα να μην είναι ξεκάθαρο πως θα λειτουργήσουν. Η συνεδρία έχει επαναρχίσει μετά από διακοπή 15 λεπτών για διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων επί της υποτροπολογίας, καθώς το ΑΚΕΛ έκανε λόγο για για σύγχυση.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, διαχώρισε τη θέση της από αυτή του ΑΚΕΛ, δείχνοντας ενδεχομένως πρόθεση μη στήριξης της τροπολογίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες οι οποίες θέλουν και τον Αδάμο Αδάμου να καταψηφίζει την τροπολογία.

Η ΕΔΕΚ επανακαταθέτει εκ μέρους της την πρώτη τροπολογία του ΑΚΕΛ.

Μετά από ένταση που προκλήθηκε στη διαδικασία, η συνεδρία της ολομέλειας διακόπηκε εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα