Ενώπιον της Κομισιόν οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στη Συρία

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, έθεσε σήμερα ενώπιον της Κομισιόν τις τραγικές συνέπειες των βομβαρδισμών της Τουρκίας στα βόρεια συριακά εδάφη.

Συγκεκριμένα σε γραπτή ερώτηση που απέστειλε με την διαδικασία του κατεπείγοντος ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν προτίθεται να καταδικάσει την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στα βόρεια συριακά εδάφη. Επίσης ρωτά σε ποιες ενέργειες

θα προβεί η ΕΕ ώστε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης και να αποτρέψει οποιαδήποτε σχέδια για χερσαία επέμβαση στη Συρία.

Ο κος Συλικιώτης υπογραμμίζεται πως η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στα βόρεια συριακά εδάφη εις βάρος Κούρδων μαχητών αλλά και δυνάμεων του συριακού στρατού, καταπατεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Επίσης τονίζει πως η δράση της Τουρκίας δυναμιτίζει περαιτέρω την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι επιθέσεις εις βάρος των Κούρδων και του στρατού της Συρίας εξυπηρετούν τις δυνάμεις του ISIS. Καλεί λοιπόν την ΕΕ να ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα