«Ενωμένοι Γονείς»: Απαιτούμε δικαιοσύνη – Να αναιρέσετε τα μέτρα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι "Ενωμένοι Γονείς Κύπρου" που πραγματοποιήσαν σήμερα εκδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα δημοτικά σχολεία.

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: «Μας καταστρέψατε! Είμαστε ένοχοι,μας βιάζουν..αίσχος στη μασονία»

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι Ενωμένοι Γονείς Κύπρου

σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στο Υπουργείο Παιδείας Λευκωσίας,Λεμεσού και Πάφου για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα δημοτικά σχολεία. Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στοχοποιούν ξεκάθαρα τα ανήλικα παιδιά της Κύπρου, ενώ είναι αβάσιμες και χωρίς καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη ότι τα παιδιά ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα αρχεία των επίσημων ανακοινώσεων των κρουσμάτων του Υπουργείου Υγείας, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο 78 από το σύνολο 12511 ήταν τα κρούσματα στα δημοτικά σχολεία, ποσοστό 0.6%! Ακόμα και αν συμπεριλαμβάνονταν τα 399 κρούσματα από τα παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων, το συνολικό ποσοστό δεν υπερβαίνει το 3,8%.

Η επιβολή μάσκας στα παιδιά ηλικίας 5-11, δεν συνιστάται από το ΕCDC, ΠΟΥ και UNICEF.

Οι οργανισμοί αυτοί τονίζουν την ακαταλληλότητα της χρήσης μάσκας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, όπως επίσης επισημαίνουν και τον κίνδυνο πρόκληση βλάβης του ανοσοποιητικού συστήματος και πολλών άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού.
Γνωρίζετε όλοι σας ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα έχουν επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά και κατά συνέπεια την μείωση έμφασης στην ανάπτυξη της πνευματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.
Προασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία αλλά και στη συνέχιση λήψης υψηλής ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αναφέρουμε ΑΥΣΤΗΡΑ ότι ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε τέτοιαν απόφαση.

Ως γονείς, και ως πολίτες, δεν θα δεχθούμε ούτε την ατεκμηρίωτη στοχοποίηση των παιδιών, ούτε την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, ούτε άλλες δηλώσεις από κρατικούς αξιωματούχους που πυροδοτούν τον τρόμο και την ανασφάλεια ανάμεσα και απέναντι στα παιδιά. Σε τέτοια περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών μας, όπως για παράδειγμα πιέσεις στους συνδέσμους γονέων για απεργίες, διαμαρτυρίες και αλλά νόμιμα μέτρα μέχρι να λάβουμε τα τεκμηριωμένα και επιστημονικά στοιχεία για την απόφασή σας αλλά και για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για όποιες ανεπιθύμητες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις θα έχει στα παιδιά αυτή η απόφασή σας.

Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε Δικαιοσύνη επιτέλους! Ζητούμε να αναιρέσετε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, να προστατεύσετε τα Παιδιά και τον κάθε Πολίτη, την Αλήθεια και το Σύνταγμα μας.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα