Ενοχλήσεις στα κατεχόμενα για περιορισμούς στην «Πράσινη Γραμμή»

Η κατάρρευση υπό ανέγερση κτιρίου στην Κερύνεια, που προοριζόταν για σχολείο, οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τα ενεργειακά, η αύξηση των εμπορίου ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, η  κατάσταση του ορεινού δρόμου Κερύνειας – Κυθρέας που εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, αλλά και δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι για τις διελεύσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας με το χέρι του αφεντικού και του κράτους» γράφει ότι η κατάρρευση οικοδομής που θα γινόταν σχολείο, στην Κερύνεια

έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και θυμό στην κοινή γνώμη. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου σε ε/κ εφημερίδα όπου δήλωσε πως το ψευδοκράτος μπορεί να μην αναγνωρίζεται αλλά έχει τα χαρακτηριστικά ενός κράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι για τα νέα μέτρα που ισχύουν στις διελεύσεις στα οδοφράγματα μετά τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Η ΕΕ έχει μια παράλογη αλληλεγγύη» αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τα ενεργειακά και την στάση της ΕΕ έναντι των κινήσεων των Ε/κ. Αλλού αναφέρει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι έκανε λόγο σε αντίμετρα αν χρειαστεί για τα νέα μέτρα στις διελεύσεις στα οδοφράγματα. Σε άλλο θέμα ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάρρευση του υπό ανέγερση νέου σχολείου στην Κερύνεια.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τρομακτικοί οι αριθμοί» αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής του «τμήματος ενάντια στα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο» της «αστυνομίας» και τα στοιχεία που έδωσε σχετικά με τις επιχειρήσεις τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία έχει δείξει την δύναμή της επί του εδάφους. Αλλού στην αναφορά του πρώην Προέδρου, Γιώργου Βασιλείου ότι το ψευδοκράτος υπάρχει με όλους τους θεσμούς του και πως έστειλε σκληρά μηνύματα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ο νόμος κατασχέσεων, μεταφέρεται στο ανώτατο» αναφέρει ότι δύο κόμματα, το ΚΚΔ και το ΚΑ, θα προσφύγουν στο «ανώτατο δικαστήριο» για την «νομοθεσία» που αφορούν τις κατασχέσεις λόγω χρεών. Αλλού γράφει ότι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην παραχώρηση διαβατηρίων για τους Τ/κ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας δεν αρκεί για τον πληθυσμό που διαμένει στα κατεχόμενα σήμερα.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο « 3 θάνατοι, 3 χρόνια, ο ίδιος δρόμος» γράφει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από το φρικτό θανατηφόρο στον ορεινό δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας όπου είχαν σκοτωθεί τρία άτομα, αλλά ο δρόμος παραμένει ίδιος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο υπό ανέγερση σχολείο που κατέρρευσε στην Κερύνεια και γράφει ότι ήθελαν να κάνουν δουλειά 8 μηνών σε 40 μέρες. Αλλού αναφέρει ότι το πάγωμα των πτήσεων της τουρκικής αεροπορικής Άτλας για ορισμένο διάστημα, οδήγησε πάλι τα εισιτήρια σε πολύ ψηλές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα