Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Αύγουστο, λόγω της σταθερής ανάπτυξης στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit ανήλθε στις 54,1 μονάδες τον Αύγουστο, από 53,9 τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν επηρεάζουν την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ.

Οποιαδήποτε τιμή του εν λόγω δείκτη πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων καταδεικνύει επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κάτι το οποίο συμβαίνει τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες.

«Ο προκαταρκτικός PMI δείχνει ότι η ευρωζώνη εξακολουθεί να βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας των τελευταίων τεσσάρων χρόνων» ανέφερε ο Ρομπ Ντόμπσον, ανώτερος οικονομολόγος της Markit.

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι «ιδιαίτερα ικανοποιητική» ιδιαίτερα σε χώρες που «ακόμα βρίσκονται αντιμέτωπες με διψήφια ποσοστά ανεργίας», όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Η περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας στη Γαλλία ήταν απογοητευτική» συμπλήρωσε. Ο δείκτης ήταν στις 51,3 μονάδες στη Γαλλία, πολύ πιο κάτω από τις 54 μονάδες στη Γερμανία.

Ο δείκτης ανήλθε τον Αύγουστο στις 54,3 μονάδες για τον τομέα των υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας, από 54 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ για τη μεταποίηση παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,4 μονάδες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα