Ενίσχυση του στόλου της «αστυνομίας» με χρήματα από την Τουρκία

Η Vatan (26.01.24 vatangazetesi.com) γράφει ότι σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στην λεγόμενη γενική διεύθυνση αστυνομίας παραδόθηκαν οχήματα και εξοπλισμός που αγοράστηκαν μέσω του Γραφείου Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας (KEİ) της λεγόμενης πρεσβείας της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Λευκωσία, σύμφωνα με την επισκόπηση του Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου.

Παραδόθηκαν συνολικά 10 οχήματα, εκ των οποίων 7 οχήματα αποστολής φυλακισμένων τύπου panel van, 2 οχήματα εκτός δρόμου διπλής καμπίνας και 1 όχημα τζιπ τύπου SUV.

Επιπλέον, 2 αστυνομικές μοτοσικλέτες, στολές οδηγών μοτοσικλετών, εργαστηριακός εξοπλισμός, εξοπλισμός για τη διερεύνηση σκηνών εγκλήματος, φωτογραφικός εξοπλισμός και εξοπλισμός εξουδετέρωσης βομβών δωρίστηκαν στη «γενική διεύθυνση αστυνομίας» από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας για να χρησιμοποιηθούν κατά την άμεση επέμβαση σε αστυνομικά περιστατικά και σε ποινικές έρευνες.

Φεϊζίογλου: «Το μέλλον μας είναι μαζί»

Μιλώντας στην τελετή, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίογλου (Metin Feyzioğlu) είπε ότι υπάρχει «αδελφικός νόμος» μεταξύ της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας και ότι οι σχέσεις τους δεν βασίζονται στην αμοιβαιότητα.

Υποστήριξε ότι το μέλλον τους είναι κοινό και ότι αυτό είναι το όραμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την «ΤΔΒΚ», δηλαδή  να είναι μαζί χωρίς συμφέροντα. Δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εργάζονται μέρα και νύχτα για να αναπτύξουν το «δίκαιο της αδελφοσύνης» που υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αναφέροντας ότι σήμερα είδαν ένα καλό παράδειγμα του έργου που επιτελείται στο πλαίσιο των «συμφωνιών συνεργασίας» που έχουν υπογραφεί μεταξύ της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας, ο Φεϊζίογλου αρίθμησε τα έργα που έχουν γίνει με κονδύλια της Τουρκίας και σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για 15 επιβατικά αυτοκίνητα για την «γενική διεύθυνση αστυνομίας» έχει ολοκληρωθεί και θα τεθούν στην υπηρεσία του λαού της «ΤΔΒΚ» εντός 120 ημερών.

Συνολικά 77,7 εκατομμύρια για έργα στον τομέα της ασφάλειας

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του «KEİ» δαπανήθηκαν 7,8 εκατομμύρια ΤΛ για την αγορά νέων οχημάτων, 3,1 εκατομμύρια ΤΛ για τα έξοδα επισκευής και συντήρησης των υφιστάμενων υπηρεσιακών οχημάτων και 2,8 εκατομμύρια ΤΛ για τις υπηρεσιακές στολές του προσωπικού της «γενικής αστυνομικής διεύθυνσης» και της «γενικής διεύθυνσης πυροσβεστικής υπηρεσίας», 2,1 εκατομμύρια ΤΛ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του «αστυνομικού τμήματος» Γκιόνελι και την αγορά επίπλων και φωτιστικών σωμάτων, ενώ 1,3 εκατομμύρια ΤΛ συνεισέφεραν για το έργο της συγχώνευσης των γραμμών έκτακτης ανάγκης 155, 199 και 156.

Άλλες δαπάνες απαριθμούνται ως εξής:

«Πραγματική πληρωμή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ΤΛ έγινε για την επισκευή, συντήρηση και επιδιόρθωση των κτιρίων της αστυνομικής διεύθυνσης, των καταλυμάτων, των αστυνομικών σταθμών και των υποκαταστημάτων. Για τη συντήρηση και επισκευή του τεχνικού εξοπλισμού εντός της αστυνομικής διεύθυνσης διατέθηκε πίστωση 1 εκατομμυρίου ΤΛ και από το ποσό αυτό δαπανήθηκαν πραγματικά 782 χιλιάδες ΤΛ.

Διατέθηκαν 6,3 εκατομμύρια ΤΛ στον εξοπλισμού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, 7 εκατομμύρια ΤΛ στην αγορά Server, 1,8 εκατομμύρια ΤΛ σε αγορά υπολογιστών και τεχνικού εξοπλισμού, 1,5 εκατομμύρια ΤΛ στην αγορά φορητών tablet του κλάδου κυκλοφορίας και 500 χιλιάδες ΤΛ σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά φάρων για περιπολικά. Επίσης, διατέθηκαν 6 εκατομμύρια ΤΛ στην προμήθεια κεντρικού συστήματος θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και από το ποσό αυτό δαπανήθηκαν 5,3 εκατομμύρια ΤΛ».

Keywords
Τυχαία Θέματα