Ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και των γνωστικών ικανοτήτων των παιδιών

Η μαθησιακή διαδικασία και οι γνωστικές ικανότητες των παιδιών αποτελούν ένα σημαντικό και ενδιαφέρον κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης. Παρόλο που κάθε μαθητής/μαθήτρια ευδοκιμεί με διαφορετικές μεθόδους εκμάθησης, τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο και στην Ευρώπη αφοσιώνονται σε περιορισμένους τρόπους μάθησης. Κάπου εδώ, αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος του Ευρωπαϊκού έργου PRO-LEARN – Fostering children’s learning process &cognitive abilities through holistic approach &innovative methods”.

Τι

είναι το PRO-LEARN;

To PRO-LEARN επιχειρεί να ενισχύσει τη μαθησιακή διαδικασία και τις γνωστικές ικανότητες δύο ηλικιακών ομάδων: παιδιά 6 έως 10 χρονών και 11 έως 14 χρονών. Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας με εταίρους από 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - την Πολωνία (OIC Poland – συντονιστής), την Κύπρο (Eurosuccess Consulting &Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας - Αντώνη Τσόκκου), την Ελλάδα (p-consulting), την Ιταλία (Fondazione Patrizio Paoletti) και τη Ρουμανία (La Scoala Gimnaziala "Elena Doamna").

Οι στόχοι του έργου:

Μείωση της πρόωρης εγκατάλειψής του σχολείου μέσω επιτάχυνσης της μαθησιακής διαδικασίας.Μείωση της έλλειψης ειδικών στα σχολεία. Για παράδειγμα, ψυχολόγων.Περισσότερη εμπλοκή των γονέων στις μαθησιακές διαδικασίες των παιδιών τους.Προσφορά περισσότερων δωρεάν εργαλείων για τον προτιμώμενο τρόπο μάθησης των παιδιών ηλικίας 6-14Προσφορά περισσότερων δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη μαθητών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μαθησιακών δεξιοτήτων

Τα αποτελέσματα του PRO-LEARN μέχρι τώρα:

To PRO-LEARN κατόρθωσε να προσφέρει λύσεις στο ζήτημα της διαφορετικότητας του κάθε μαθητή όσο αφορά την εκπαίδευση και την κατάρτιση για την επιτάχυνση της μαθησιακής διαδικασίας και την ανάπτυξη γνωστικών ικανοτήτων.

Ποια είναι αυτά τα κατορθώματα;

Παιδιά:

Ηλεκτρονικά εργαλεία για τη διάγνωση γνωσιακών διαδικασιών και των τροπών μάθησης των παιδιών ηλικίας 6 έως 10 καθώς και ηλικίας 11-14.Εκπαιδευτικά η-εργαλεία για μαθητές που περιλαμβάνουν παιχνίδια και δραστηριότητες για ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων.

Ενήλικες:

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών και υποστήριξής τους

Τι ετοιμάζουμε για εσάς αυτή την στιγμή!

Οι εταίροι του έργου είναι στο στάδιο ανάπτυξης των δυο ηλεκτρονικών εργαλείων για τη διάγνωση γνωσιακών διαδικασιών και των τροπών μάθησης των παιδιών ηλικίας 6-10 και 11-14. Σύντομα θα είναι έτοιμο προς δοκιμή από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παράλληλα, αναπτύσσεται το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε είτε ως γονιός είτε ως εκπαιδευτικός;

Συμμετοχή στη δοκιμαστική χρήση των η-εργαλείωνΣυμμετοχή στις εκπαιδεύσεις ενηλίκων για την ανάπτυξη των γνώσεων σας ως προς θέματα εκπαίδευσης και γνωστικής ανάπτυξης των παιδιώνΣυναντήστε τους υπεύθυνους του έργου στην Κύπρο (Οργανισμός Eurosuccess Consulting) για να μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δραστηριότητες του.

Γι’ αυτό στείλτε μας email στο [email protected] είτε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22420110. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε μας μέσω:

Της ιστοσελίδας μας: www.eurosc.eu

Facebook: @eurosuccessconsulting ή @prolearn.eu 

Keywords
Τυχαία Θέματα