Ενισχύεται η ΕΦ – Αίτημα για άρματα μάχης από Ρωσία; (pics)

Σάρκα και οστά λαμβάνει η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τα συστήματα άμυνας S400. H Ρωσία έχει δεχθεί αιτήματα από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, αναφορικά με ενίσχυση σε νέα άρματα μάχης, αναφέρει το Anadolu.

Η παράδοση ξεκινά στις αρχές του 2020. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο

πρακτορείο Rossiya 24 ο Vladimir Kozhin, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, αλλά και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά, ο Κοζίν ανέφερε λακωνικά, χωρίς να θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι η Ρωσία έχει δεχθεί αιτήματα από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, αναφορικά με ενίσχυση σε νέα άρματα μάχης. «Είναι νωρίς να δώσω λεπτομέρειες», ανέφερε ο Κοζίν.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ωστόσο παρόμοιο αίτημα δεν εκκρεμεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας από διάφορες αγορές θεωρείται μια συνήθης πρακτική να ζητούνται πληροφορίες.

Το σύστημα S400

Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας. Τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 2007. Είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου και των στόχων εδάφους. Οι S400 κτυπούν στόχους σε απόσταση μέχρι 400 χλμ και σε υψόμετρο μέχρι 30 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα