Ενημέρωση Βουλευτών για στατική επάρκεια προσφυγικών πολυκατοικιών

Η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής ενημερώθηκε για τις έρευνες που διενεργούνται όσον αφορά την στατική επάρκεια 351 πολυκατοικιών που βρίσκονται σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κούτρα Κουκουμά ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από τους αρμόδιους, έχουν γίνει οπτικές έρευνες σε 351 πολυκατοικίες. Πρόσθεσε ότι ακολούθησε επίσης «εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων, από τις οποίες κατέληξαν στη στατική επάρκεια των πολυκατοικιών».

«Φαίνεται μέχρι αυτό

το στάδιο ότι είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα», είπε.

Η κ. Κουκουμά συνέχισε λέγοντας ότι «στο επόμενο στάδιο μέσα από μια τεχνοοικονομική μελέτη θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσο στις πολυκατοικίες αυτές αξίζει να γίνουν επισκευές ή αν τελικά θα πρέπει να προχωρήσουν με αναδόμησή τους.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία θα ζητά να επισπευσθεί το τρίτο στάδιο της μελέτης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων μίλησε για μια «πραγματικά άθλια» κατάσταση των πολυκατοικιών όπως έχει διαπιστωθεί από επισκέψεις που γίνονται επί τόπου.

Θεωρούμε ότι με την ολοκλήρωση και της τεχνοοικονομικής μελέτης θα αλλάξουν τα δεδομένα και το συντομότερο θα πρέπει να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών, είπε.

Αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον προσφυγικό συνοικισμό Στροβόλου ΙΙΙ και στις Κόκκινες από τον  ανεμοστρόβιλο το Σαββατοκύριακο. Από την ενημέρωση της οποίας έτυχε η επιτροπή, είπε, «οι υπηρεσίες βρίσκονται εκεί και καταγράφουν τις ζημιές».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα