Ενέργειες Δήμου Λάρνακας για αναχαίτιση επέκτασης της πανδημίας

Σε διάφορες ενέργειες προβαίνει ο Δήμος Λάρνακας για αναχαίτιση εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.



Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας και επαναφορά της επιδημιολογικής εικόνας σε ικανοποιητικά πλαίσια. Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων (περιλαμβανομένου και του Δημόσιου κήπου), θεματικών πάρκων και  luna park,

μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020».

Παράλληλα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας «συνεχίζουν να προβαίνουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών όσο και των εργατοϋπαλλήλων».

Προστίθεται ότι «πέραν των απολυμάνσεων που προβαίνουν σε δημοτικά κτίρια οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προβαίνουν σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, όπως στις υγειονομικές διευκολύνσεις της περιοχής Μακένζι, Φοινικούδων, Πετρακίδη και του πολυωρόφου χώρου στάθμευσης κατά μήκος των πλακόστρωτων του παραλιακού μετώπου. Ακόμα γίνονται απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου, στην Πλατεία Ευρώπης και στα όργανα γυμναστικής, που βρίσκονται κοντά στη μαρίνα Λάρνακας, στις στάσεις λεωφορείων, στις Πλατείες Κίμωνος, Μεσαιωνικού Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Ερμού, στα θέατρα και στο αμφιθέατρο».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «για τις συγκεκριμένες απολυμάνσεις χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δήμου Λάρνακας».

Αναφέρεται επίσης πως «αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζεται όλος ο κόσμος, καλούμαστε να δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα αλλά και υπομονή, προκειμένου όλοι μαζί να καταφέρουμε να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα