Ενεργειακά δάνεια από την COOP

Στο πλαίσιο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής σε σχέση με την

διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τον

περιορισμό των εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου και ειδικότερα για το σύνολο των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι το 2020, προβλέπεται:

α) 20% μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τα

επίπεδα του 1990 σύμφωνα με την Οδηγία 2009/29/ΕΚ,

β) 20% διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ακαθάριστη

τελική κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την Οδηγία 2009/28/ΕΚ και

γ)

20% εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.

Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και προωθούμε την πράσινη ενέργεια ενθαρρύνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας με νέες δανειοδοτικές λύσεις με τη χαμηλότερη τιμολόγηση της αγοράς.

Τρία προϊόντα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της τσέπης του νοικοκυριού και της επιχείρησης το Δάνειο Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, το Δάνειο Θερμομόνωσης Οροφής Οικίας και το Δάνειο Ενεργειακής Αναβάθμισης.

Με το φωτοβολταϊκό σύστημα η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερος μέρος ή και όλες τις ετήσιες ανάγκες σε ρεύμα μιας μέσης οικίας, για τα φώτα, την ψύξη, την θέρμανση, και τις οικιακές συσκευές. Η εγκατάσταση του αναβαθμίζει ενεργειακά την οικία αυξάνοντας την αξία της με πολύ γρήγορη απόσβεση των χρημάτων της επένδυσης.

Με το δάνειο φωτοβολταϊκων συστημάτων από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα η εγκατάσταση γίνεται πιο εύκολη και προσιτή γιατί παρέχει την χαμηλότερη τιμολόγηση της αγοράς, δεν απαιτείται καμία προσωπική συνεισφορά και εμπράγματες εξασφαλίσεις και το δάνειο δύναται να καλύψει μέχρι και 100% του κόστους αγοράς του συστήματος.

Παράδειγμα μέσης οικίας

Εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα των 5ΚW παράγονται περίπου 8.000 κιλοβατόρες τον χρόνο ηλεκτρικής ενέργειας, που σε σημερινή τιμή αντιστοιχεί €1.440 τον χρόνο. Αυτό σημαίνει γρήγορη απόσβεση της επένδυσης σε περίπου 7 χρόνια και εξοικονόμηση €1.440 τον χρόνο σε ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό συμφέρει γιατί για ένα φωτοβολταϊκό με 20 χρόνια εγγύηση και με γρήγορη απόσβεση στα 7 χρόνια θα έχεις 13 χρόνια καθαρό όφελος με εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το δάνειο θερμομόνωσης οροφής οικίας αφορά την τοποθέτηση θερμομόνωσης σε οικιστικές μονάδες και απευθύνεται σε ιδιώτες μόνιμους κάτοικους της Κύπρου. Με την θερμομόνωση απολαμβάνεται καλύτερες κλιματικές συνθήκες εντός της οικίας αλλά και εξοικονόμηση στα χρήματα μέχρι και 40% των εξόδων το χρόνο.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα δίνει την δυνατότητα απόκτησης θερμομόνωσης με το δάνειο θερμομόνωσης οροφής οικίας με χαμηλό επιτόκιο και καλύπτει μέχρι και 100% του κόστους αγοράς του συστήματος.

Με το ολοκληρωμένο πακέτο «Δάνειο Ενεργειακής Αναβάθμισης» της τράπεζας μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια να μειώσετε τα έξοδα σας και να βελτιώσετε τις συνθήκες διαβίωσης σας. Με το δάνειο ενεργειακής αναβάθμισης δημιουργείτε μέχρι και 100% οικολογικό σπίτι με χαμηλό επιτόκιο και με περίοδο χάριτος κεφαλαίου μέχρι 12 μήνες.

· Τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων με θερμομονωτικό πλαίσιο.

· Χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα για θέρμανση ζεστού νερού χρήσης.

· Χρήση ηλιακού θερμικού συστήματος για θέρμανση χώρου.

· Εγκατάσταση λέβητα βιομάζας για θέρμανση.

· Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης για θέρμανση και ψύξη.

· Εγκατάσταση αυτόνομων κλιματιστικών μονάδων διαιρεμένου τύπου υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

· Εγκατάσταση συστημάτων σκίασης στα παράθυρα.

· Χρήση ηλεκτρικών συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

· Χρήση λαμπτήρων LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

· Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 80001103 να ενημερωθείτε από την ιστοσελιδα της Τράπεζας www.ccb.coop.com.cy καθώς και στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΣΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα