Ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κύπρο επιθυμεί το Καζακστάν

Το Καζακστάν ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις εμπορικές και οικονομικές του σχέσεις με την Κύπρο, δήλωσε η Υπουργός Προεδρίας της χώρας Gulshara Abdykalikova.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ειδική τελετή στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδας Μαρκίδης, επέδωσε στις 27 Νοέμβριου 2017 τα διαπιστευτήριά του ως ο νέος Πρέσβης της Κύπρου

στη Δημοκρατία του Καζακστάν,- με έδρα τη Μόσχα.

Τα διαπιστευτήρια παρέλαβε, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο Akorda, η Υπουργός Προεδρίας Gulshara Abdykalikova, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της χώρας Nursultan Nazarbayev.

Εξάλλου, στην ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Μαρκίδης αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση του Καζακστάν για τη σταθερή θέση αρχών που διαχρονικά τηρεί στο Κυπριακό.

Από την πλευρά της, η κ. Abdykalikova τόνισε πως ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δυο χωρών πρέπει να ενισχυθεί μέσα από μια πιο στενή εμπορική και οικονομική συνεργασία. Το Καζακστάν, ανέφερε, ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και να προσελκύσει κυπριακές επενδύσεις στην οικονομία της χώρας.

Ο κ. Μαρκίδης διαβεβαίωσε για την προθυμία και αποφασιστικότητά του να εργαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα