Ενδεχόμενο να μείνει χωρίς νερό η Πάφος λόγω βλάβης

Την απόλυτη ανάγκη για εξοικονόμηση νερού, λόγω της συνεχιζόμενης βλάβης στο διυλιστήριο του Ασπρόκεμμου, τονίζει ο Δήμος Πάφου με σχετική του ανακοίνωση.

Το νερό που παρέχεται αυτή τη στιγμή προέρχεται μόνον από τις γεωτρήσεις του Δήμου, οι οποίες δεν επαρκούν ωστόσο για να καλύψουν την απαιτούμενη υδροδότηση, ιδιαίτερα στα ψηλότερα κτίρια.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να διατηρηθεί η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ παροχής και κατανάλωσης, είναι αναγκαίο, όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, το κοινό να περιορίσει την κατανάλωση του νερού στο απολύτως απαραίτητο.

Να θυμίσουμε ότι έχουν

επαναλειτουργήσει οι Μονάδες Αφαλάτωσης, των οποίων η λειτουργία διακόπηκε λόγω θαλασσοταραχής και η προμήθεια νερού προς τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και τις κοινότητες των Επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, έχει αποκατασταθεί, ανακοίνωσε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ευχαριστεί τους Ανάδοχους των Μονάδων Αφαλάτωσης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επαναλειτουργία των Μονάδων Αφαλάτωσης, ενώ εκφράζει τη λύπη του για την όποια ταλαιπωρία του κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα