Ένας «ταύρος» ονόματι Λαρένα

Πολλοί οι Ισπανοί που έρχονται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και πολλοί εξ αυτών αποδείχτηκαν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Η ΑΕΚ έχει φυσικά τη πρωτοκαθεδρία, αφού ήδη ξεκινά και την επόμενη χρονιά με τουλάχιστον 11 εκπροσώπους από τη χώρα των Ταύρων και ακόμη δεν άρχισε η μετεγγραφική περίοδος. Κυριότερο χαρακτηριστικό των περισσότερων παικτών από την Ισπανία είναι πως έκαναν καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες της χώρας τους και στη 2η κατηγορία. Φυσικά το επίπεδο

ακόμη και στη Secunda Division είναι πολύ υψηλό. Ένας παίκτης με σημείο αναφοράς στο βιογραφικό του είναι ο Χόρχε Λαρένα. Ο 35χρονος κλείνει ήδη 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, συνεχίζει του χρόνου και στην ΑΕΚ, ενώ με βάση τα όσα βλέπουμε, μπορεί να κάνει και δύο δεκαετίες. Ήδη μετρά 531 αγώνες στην καριέρα του, οπότε με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς θα ξεπεράσει τους 570 και αν συνεχίσει και για άλλη μια χρονιά (εδώ ή στην πατρίδα του), το εξακοσάρι το έχει στο τσεπάκι. Επανερχόμαστε στο ωραίο σημείο του βιογραφικού. Ατλέτικο Μαδρίτης. Μπορεί στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας οι "ροχιμπλάνκος" να μην είχαν τη σημερινή τους αίγλη, αλλά το όνομά τους ήταν πάντα βαρύ, το εκτόπισμα μεγάλο. Ο Λαρένα δεν γέμιζε απλώς τα νούμερα στην αποστολή και στις προπονήσεις. Μέτρησε 95 παιχνίδια, πέτυχε 4 γκολ και έπαιξε δίπλα στον Σιμεόνε και τον Τόρες. Για να τον εμπιστευτεί η Ατλέτικο, έπρεπε φυσικά ο Λαρένα να κάνει κάτι καλό, πολύ καλό. Φρόντισε λοιπόν να εντυπωσιάσει για δύο χρονιές με τη φανέλα της Λας Πάλμας.

Έκανε ντεμπούτο την περίοδο 2000-2001, έξι μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια και στη 10ή του συμμετοχή πέτυχε το πρώτο γκολ του, κόντρα στη Νουμάνθια. Την περίοδο 2001-02-03 ήταν μάλιστα βασικός στην Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας και αγωνίστηκε 13 φορές (4 γκολ). Μετά από δύο χρονιές στη Λας Πάλμας και τρεις στην Ατλέτικο, πήγε δανεικός στη Θέλτα. Τριετία και στο Βίγκο με δύο χρονιές στην 1η κατηγορία και την 3η χρονιά στη 2η. Επιστροφή στην 1η αγάπη (Λας Πάλμας). Ακολούθησαν άλλα τρία χρόνια στη Σεκούντα με τις Ουέσκα (δύο) και Ουέλβα.

Το καλοκαίρι του 2014 αποφάσισε, στα 32 του, να μετακομίσει στο νησί μας. Συμπλήρωσε τρία χρόνια, με γεμάτες χρονιές και σταθερότητα σε συμμετοχές και γκολ. Πάντως όλοι αναγνωρίζουν πως η τελευταία χρονιά (2016-17), ήταν και καλύτερή του. Ειδικά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τομάς, ο Λαρένα έγινε ο ιθύνων νους της ομάδας. Χαρακτηριστικό του, η οξυδέρκεια, η πάσα ακριβείας και φυσικά το εξαιρετικό (σε δύναμη και τεχνική) δεξί του πόδι. Χάιλαϊτ της χρονιάς ήταν φυσικά το γκολ με τον ΑΠΟΕΛ στον 2ο γύρο.

Έχει σκοράρει απέναντι σε 10 ομάδες στο πρωτάθλημα, τις περισσότερες απέναντι στον Απόλλωνα (3). Πέτυχε δύο γκολ με ΑΠΟΕΛ και Δόξα και από ένα με Ερμή, Αγία Νάπα, Οθέλλο, Καρμιώτισσα, ΑΕΛ, Άρη και Ανόρθωση. Του λείπει πάντως ένας τίτλος, αλλά και μία πραγματική ευρωπαϊκή διάκριση. Στην Ατλέτικο, συμμετείχε στο Ιντερτότο. Πήρε γεύση από κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Θέλτα το 2006-07 και φυσικά πολύ περισσότερο με την ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ, σε δύο διοργανώσεις. Άρα έχει και επιπλέον στόχους φέτος. Μια κούπα και ευρωπαϊκούς ομίλους.

ΛΑΡΕΝΑ 2000-2017
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (531)
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (00-02, 08-11) 151
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (02-05) 96
ΘΕΛΤΑ (05-08) 87
ΟΥΕΣΚΑ (11-13) 55
ΟΥΕΛΒΑ (13-14) 33
ΑΕΚ (14-...) 109

ΤΕΡΜΑΤΑ (41)
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 13
ΑΤΛΕΤΙΚΟ 4
ΘΕΛΤΑ 8
ΟΥΕΣΚΑ 1
ΟΥΕΛΒΑ 1
ΑΕΚ 14

Keywords
Τυχαία Θέματα