Ένας διαφορετικός Νίκος Αναστασιάδης στο ΣΙΓΜΑ (vid)

Πρωτοχρονιά μέρα, η Προεδρική οικογένεια, παίρνει τις τελευταίες τις ανάσες, στην εξοχική κατοικία στο κατάλευκο Τρόοδος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραχώρησε μια αλλιώτικη συνέντευξη στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ.

Ερωτηθείς αν ξεκουράστηκε αυτές τις ημέρες απάντησε: «Οφείλω να ομολογήσω πως, ναι. Το Τρόοδος είναι ένας τόπος απομόνωσης που σου δίνει την ευκαιρία να ξεκουραστείς, να προβληματιστείς, να κάνεις μια ενδοσκόπηση».

Κάθε νέο έτος επιβάλλει αυτοκριτική με τον Πρόεδρο να δηλώνει: «Πάντοτε

χρειάζεται μέσα από την αυτοκριτική να διαπιστώσεις που σφάλεις για να διορθωθείς και επειδή ήμουν εκ φύσεως αυστηρός στην κριτική προς τους τρίτους, αυστηρότερος είμαι προς τον εαυτό μου».

Ο Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η οικογένεια του έχει άποψη για τα τεκταινόμενακαι και τις αποφάσεις του ενώ δεν τον τσαλακώνει η αντίθετη άποψη των συνεργατών του.

«Πολλές φορές συζητώντας στις πρωινές συσκέψεις έχω άποψη και υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν άλλη άποψη και λέω έστω κι αν αντιδρώ μην το λάβετε υπόψη. Πείτε την άποψη σας και μπορεί από τη θέση που είχα αρχικά να διαμορφωθεί διότι ακούς τα θετικά τα αρνητικά, δεύτερη άποψη πως μπορεί καλύτερα να διαχειριστείς ένα πρόβλημα παρά από ότι το συνέλαβες », ανέφερε.

Έχει και ας μην του φαίνεται, πολλές ευαισθησίες…

Στο ερώτημα αν μπορεί μια λειτουργός του Προεδρικού που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να του κτυπήσει την πόρτα και να του ζητήσει τη συμβουλή του, ο ίδιος, ήταν καταφατικός.

«Βεβαιότατα. Όπως όταν ιδιώτευα (…) ή όταν ήμουν πρόεδρος του κόμματος. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τους συνεργάτες μου. Είναι θέμα ανθρωπιάς αν μη τι άλλο.

Του λείπει πολύ η ιδιωτικότητα

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι αυτό που του λείπει περισσότερα απ’ όλα είναι οι ιδιωτικές στιγμές. Και με τη δόση χιούμορ που τον διακρίνει δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο εθνικός μου ύμνος είναι το τραγούδι που λέει άστε με ήσυχο να ζήσω χωρίς ταυτότητα».

Τα κάρβουνα σβήνουν. Η Προεδρική Φρουρά αναλαμβάνει καθήκον. Από αύριο, πίσω στο Προεδρικό. Business as usual. Με την ευχή το 2019 να είναι για όλους καλύτερο…

Keywords
Τυχαία Θέματα