Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος: Εορτασμοί με μέτρα στην Κύπρο

Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά σήμερα η Ορθοδοξία, αλλά, με διαφορετικό τρόπο, λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης, χωρίς λιτανείες και με μάσκα.

Προσκυνητές συνέρρευσαν και φέτος στις ορεινές μονές της οροσειράς του Τροόδους, που είναι αφιερωμένες στην Παναγία, για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εορτασμών είναι η Ιερά Μονή Κύκκου.

Μήνυμα προς του πιστούς, που θα επισκεφθούν τις εκκλησίες και μοναστήρια, ενόψει της ημέρα της Παναγίας, να ακολουθούν τις οδηγίες ατομικής προστασίας και τους κανόνες

υγιεινής, έστειλε μαζί με τις ευχές του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Στην Ελλάδα το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών, που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα των Δεκαπενταύγουστο του 1940, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.

Διαβάστε επίσης:

Δεκατρία νέα κρούσματα στην Κύπρο - Τα πλείστα από αλυσίδες μετάδοσης

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος- Τίθεται σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση
 

Keywords
Τυχαία Θέματα