Έναρξη μελετών για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030

Την έναρξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και της Μελέτης Φέρουσας Ικανότητας, στα πλαίσια Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030 ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού.


«Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν συμβουλευτικές εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχει αρχίσει η διαδικασία εκπόνησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και της Μελέτης Φέρουσας Ικανότητας», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.


Οι

μελέτες διεξάγονται στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030, όραμα της οποίας είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με θετικές επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της ΣΜΠΕ, σημειώνεται, είναι να καταγραφούν ενδεχόμενες επιπτώσεις της υλοποίησης της Στρατηγικής Τουρισμού 2020 - 2030 στο περιβάλλον, να υποδειχθούν μετριαστικές δράσεις και να προταθεί σχέδιο παρακολούθησης, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων, σύμφωνα με το Νόμο 102(Ι)/2005.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα