Έναρξη αθλητικού προγράμματος

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΠΟΕΠΑ) ανακοινώνει την έναρξη στην Κύπρο, του αθλητικού προγράμματος "TTX EU Format project more FUN more LIFE" δηλαδή ένας νέος τύπος Πίνγκ πόγκ στην Ευρώπη, για όλους, για περισσότερη ψυχαγωγία, για περισσότερη ζωντάνια.

Η ΠΟΕΠΑ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές αυτού του προγράμματος, το οποίο διοργανώνεται από την Ιταλική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας

Αντισφαίρισης, κάτω από την αιγίδα του ERASMUS.

Το πρόγραμμα καλύπτει εκπαίδευση, άσκηση και αθλητισμό για τους νέους στην Ευρώπη και σε αυτό συμμετέχουν, μαζί με τη διοργανώτρια Ομοσπονδία της Ιταλίας, ακόμη εννέα Ομοσπονδίες ευρωπαϊκών κρατών. Συνολικά οι δέκα συμμετέχουσες είναι:

Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Ουγγαρία, Λάτβια, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία.

Σκοπός του προγράμματος TTX (Table Tennis X) είναι η ενθάρρυνση νέων για ενασχόληση με το ευγενές άθλημα του πιγκ πογκ, στοχεύοντας καταρχήν στις ηλικίες μεταξύ 11 και 18 ετών, μία ιδέα που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Πρώτη η Ιταλική Ομοσπονδία φιλοξένησε τον Οκτώβρη 2019 το "Roma Ping Pong Festival a TTX Experience" στο via dei Fori Imperiali στη Ρώμη, που ειχε περισσότερους από 40 χιλιάδες επισκέπτες ενώ, ακολούθως, και για δυο συνεχόμενα χρόνια, προώθησε καλοκαιρινές τέτοιες διοργανώσεις με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Το πρόγραμμα TTX χρησιμοποιεί ξύλινες ρακέτες χωρίς πλαστικά καλύμματα, καθώς και μεγαλύτερες και βαρύτερες μπάλες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παίξει παντού οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως τεχνικής ικανότητας.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέλαβε, όπως και οι υπόλοιπες εννέα συνεργαζόμενες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες, να κάνει το πρόγραμμα TTX γνωστό στο νησί, χρησιμοποιώντας τα Παγκύπρια και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πρέπει να επιλέξει ένα σχολείο εκτός κέντρου και δύο καθηγητές φυσικής αγωγής, και να διοργανώσει εκεί ένα τουρνουά TTX με τουλάχιστον 100 μαθητές. Στη χώρα μας, η ΠΟΕΠΑ επέλεξε το Λύκειο Λατσιών, στην οδό Αργολίδος 31 στα Λατσιά, όπου το Τουρνουά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.

Σε δεύτερη φάση, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, η ΠΟΕΠΑ θα διοργανώσει τουλάχιστον ακόμη ένα ανοιχτό τουρνουά σε πάρκο ή/και χωριό, με συμμετοχή 200 νέων.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του προγράμματος TTX, οι νικητές των σχολικών και ανοικτών τουρνουά απο τις 10 χώρες, μαζί με αριθμό συνοδών, θα συμμετάσχουν στους τελικούς που θα διεξαχθούν φέτος στη Ρώμη κατά το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου, για το κλείσιμο της όλης διοργάνωσης. Τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής θα καλυφθούν από το ERASMUS.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και φωτογραφικό υλικό θα αναρτάται στο Facebook καθώς και στην Ιστοσελίδα της ΠΟΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα