Εναποθέτουν(ξανά)τις ελπίδες τους στον ΠτΔ-Τι απαντά το Προεδρικό

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η κατάσταση στην Παιδεία, με το χάσμα ανάμεσα σε εκπαιδευτικές οργανώσεις και Υπουργείο Παιδείας να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Ο «εντατικός διάλογος» που είχε οριστεί γι' αυτή τη βδομάδα φαίνεται ότι δε βοήθησε την κατάσταση. Αντιθέτως, μάλιστα, η κρίση στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας κλιμακώθηκε περαιτέρω, με το Υπουργείο Παιδείας

και τους εκπαιδευτικούς ν' ανταλλάζουν επιστολές, στις οποίες η κάθε πλευρά έλεγε τα δικά της, χωρίς να διαφαίνεται περιθώριο κάποιο εμπλεκόμενο μέρος να είναι διατεθειμένο να βάλει νερό στο κρασί του.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων από χθες τόνιζαν, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, ότι το αδιέξοδο είναι πλήρες και ο μόνος που ενδεχομένως να μπορούσε να σώσει την κατάσταση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ουσιαστικά, οι εκπαιδευτικοί έριχναν ακόμα μία φορά το μπαλάκι στο Προεδρικό, ούτως ώστε ο Πρόεδρος ν' αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία προς άρση του αδιεξόδου. Υπενθυμίζεται ότι ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα βδομάδα, έγινε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος κάλεσε τους εμπλεκόμενους Φορείς στο Προεδρικό και τους παρότρυνε να εντατικοποιήσουν τον διάλογο για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Κάτι τέτοιο, όπως προαναφέραμε, δεν κατέστη δυνατό, έτσι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ελπίζουν απλά σε μία νέα πρωτοβουλία του Προέδρου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό, όπως αναφέρουν πηγές από το Προεδρικό.

Οι εν λόγω πηγές ανέφεραν στο Sigmalive ότι ο Πρόεδρος ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία και αυτή η πρωτοβουλία, μάλιστα, βρίσκεται σ' εξέλιξη. «Σε αυτή την πρωτοβουλία του Προέδρου συμφώνησαν όλοι όπως προσέλθουν σε διάλογο για τον εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών. Οι εκπαιδευτικοί δε δέχονται να κάνουν αυτό τον διάλογο. Έκαναν προτάσεις μόνο για άλλα θέματα. Η κυβέρνηση απαντά, σύμφωνα με την παρέμβαση του ΠτΔ, ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή», ανέφεραν στο Sigmalive αρμόδιες και ασφαλείς πηγές από το Προεδρικό.

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν ότι σε περίπτωση που όντως δεν ληφθεί κάποια νέα πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο, τότε τα μέτρα είναι αναπόφευκτα. «Είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε πού πάμε. Ο αγώνας μας θα είναι μακροχρόνιος και όχι της μίας μέρας», δήλωσε στο Sigmalive ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών τάχθηκε το Κίνημα Οικολόγων, μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εναποθέτουνξανάτις, ΠτΔ#45Τι, Προεδρικό,enapothetounxanatis, ptd#45ti, proedriko