Ενα 14χρονο Ελληνόπουλο συναντά τον Μπενζεμά

Ποιος έχει τη δυνατότητα να συναντήσει το μεγάλο του ποδοσφαιρικό ίνδαλμα; Από λίγοι ως ελάχιστοι...

Και ποιος μπορεί να του μιλήσει, να του πάρει συνέντευξη και να φύγει με δώρο τη φανέλα, υπογεγραμμένη από τον ίδιο; Πραγματικά ελάχιστοι...

Πιθανόν κάποιοι δημοσιογράφοι ή ένα πολύ τυχερό παιδί που λέγεται Ανδρέας Κώττης! Ο 14χρονος γεννήθηκε και ζει στο Παρίσι, από Ελληνα πατέρα και Χιλιανή μητέρα και είχε την ευκαιρία να ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία.

Στη Γαλλία, το εκπαιδευτικό σύστημα προβλέπει από

μικρή ηλικία την πρακτική άσκηση των παιδιών προκειμένου να έχουν μία «Γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς και των επιχειρήσεων». Η άσκηση διαρκεί δύο βδομάδες κατά τις οποίες τα παιδιά δεν πάνε σχολείο αλλά στη δουλειά με κανονικό ωράριο εργασίας, χωρίς να πληρώνονται, ύστερα από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ σχολείου και φορέα. Ο υπεύθυνος καθηγητής για το κάθε παιδί περνάει από τη δουλειά και επιβλέπει την πρόοδο του.

Ο Ανδρέας επέλεξε το γαλλικό μηνιαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό SOFOOT επειδή αγαπά τη μπάλα. Οταν λοιπόν έκανε την πρακτική του, ετοίμαζαν το πρώτο τεύχος της νέας έκδοσης SOFOOT JUNIOR που στοχεύει σε πιο μικρούς αναγνώστες και το οποίο οργάνωσε τη συνάντηση με τον Μπενζεμά.

Mάλιστα για την προώθηση του πρώτου τεύχους δημιούργησαν ένα διαγωνισμό και ζητούσαν από τα παιδιά να στείλουν τις ερωτήσεις τους για τον Καρίμ Μπενζεμά και μια αρμόδια επιτροπή θα επέλεγε τις καλύτερες.

Τα πέντε παιδιά που θα ξεχώριζαν, είχαν ως έπαθλο ένα ταξίδι στο όνειρο. Θα πήγαινα αεροπορικώς στην Μαδρίτη το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου. Μετά από μια ξενάγηση στην πόλη θα πήγαιναν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να παρακολουθήσουν το ματς της Ρεάλ με την Θέλτα, που τελείωσε με νίκη των Μαδριλένων με 3-0.

Το βράδυ θα διανυκτέρευαν σε ξενοδοχείο και την επομένη είχαν ως προορισμό το προνητικό κέντρο της Ρεάλ, για να πάρουν συνέντευξη από τον κορυφαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά, η οποία θα δημοσιευόταν στο πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού.

O Aνδρέας Κώττης λοιπόν ήταν ένα από τα πέντε παιδιά που έζησαν αυτή την απίστευτη εμπειρία, την οποία οι συνομήλικοι τους, ούτε ως όνειρο δεν μπορούν να δουν. Το gazzetta.gr ζήτησε από το 14χρονο Ελληνόπουλο να μας περιγράψει με δικό του κείμενο, όσα έζησε εκείνο το διήμερο στη Μαδρίτη και ευγενικά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας. Διαβάστε την αφήγηση και ταξιδέψτε μαζί του στα άδυτα της Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας από κοντά τον σπουδαίο Καρίμ Μπενζεμά!

Το όνειρο που έζησε ο Ανδρέας Κώττης

«Αναχώρηση για την Μαδρίτη το Σάββατο το πρωί. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, κάναμε μια μεγάλη βόλτα στην πόλη και το βράδυ, προορισμός το Σαντιάγο Μπερναμπέου για να δούμε έναν CR7 σε μεγάλη φόρμα να πετυχαίνει ένα χατ τρικ απέναντι στην Θέλτα Βίγκο και το 200ο του τέρμα σε 176 παιχνίδια της Λίγκας. Μετά από μια βραδιά γεμάτη χαρά και συγκινήσεις, και πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάσαμε τάπας για να κλείσουμε όμορφα την μέρα.

Δύσκολο πρωινό ξύπνημα όπως πάντα την επομένη του ματς! Μετά από ένα μικροεπεισοδειακό πρωινό όπου ένας φίλος αναποδογύρισε το φλυτζάνι χύνοντας όλο το ζεστό κακάο στο πάτωμα, πήγαμε στο στάδιο Αλφρέντο ντι Στέφανο, το κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου της Ρεάλ. Το αθλητικό κέντρο μοιάζει με στρατόπεδο, με φύλακες κάθε πενήντα μέτρα οπλισμένους με ρόπαλα που συνομιλούν μεταξύ τους με γουόκι τόκι... Με υποδέχτηκε ο Καρίμ, όχι όμως ο «Μπενζ» αλλά ο Καρίμ ο παιδικός φίλος του Μπενζεμά. Εφτασε μετά ένας άλλος Καρίμ, αυτή τη φορά ο ατζέντης του Μπενζεμά. Εφερε μαζί του ένα μεγάλο κουτί, «γεμάτο δώρα» μου είπε. Το ανοίγει και βγάζει μια φανέλα της Ρεάλ με τον αριθμό και το όνομα του Μπενζεμά, μέγεθος L (το μέγεθος του Μπενζεμά) κι ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια στο μέγεθός μου, ένα νούμερο μικρότερο απ αυτό του Μπενζεμά. Μετά μας πρότεινε να παίξουμε ένα ποδοσφαιράκι και σκηνοθετήσαμε ένα μαδριλένικο ντέρμπυ, εννοείται με μεγάλη νίκη της Ρεάλ και δυο γκολ του Ρονάλντο και δυο πάσες του Μπενζεμά. Υστερα επισκεφτήκαμε το προπονητικό κέντρο όπου είχα την ευκαιρία να συναντήσω και ν' ανταλλάξω μερικές κουβέντες με γνωστούς ποδοσφαιριστές των γκαλάκτικος, τον Κασίγιας, τον Ισκο και τον Βαράν.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να εμφανιστεί, αυτή τη φορά Ο Καρίμ που περιμέναμε!! Είχα μπροστά το τρίο Κ (τον ατζέντη, τον παιδικό φίλο και τον Μπενζ). Κάτσαμε σ ένα καναπέ κι άρχισε η συνέντευξη. Στην αρχή δεν αισθανόμουν πολύ άνετα, δεν είχα ξαναβρεθεί απέναντι σε κάποιον διάσημο στον οποίο θα έπρεπε να κάνω ερωτήσεις....

Σιγά σιγά όμως χαλάρωσα αφού κι εκείνος ήταν πολύ άνετος και φιλικός δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα ανάμεσά μας. Μιλήσαμε για την παιδική του ηλικία, την εθνική Γαλλίας και τον ρώτησα αν χρειάστηκε να διαλέξει μεταξύ Γαλλίας κι Αλγερίας. Μου απάντησε πως όχι αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία και πολύ γρήγορα κλήθηκε στις μικρές εθνικές ομάδες. Μου είπε πόση χαρά αισθάνθηκε όταν τον ζήτησε η Ρεάλ, για τους στόχους του, για το τρίο BBC (Μπενζεμά-Μπειλ-Ρονάλντο) και για το μέλλον του.

Απαντούσε με καλή θέληση σ’όλες τις ερωτήσεις παρ’ ότι μερικές φορές δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ή άμεσος και χρειαζόταν να επιμένω για να έχω ολοκληρωμένες απαντήσεις. Ετσι προσπέρασε γρήγορα την ερώτησή μου για τον Τιερί Ανρί και την τότε φήμη περί επιστροφής του στην εθνική και για το ρεκόρ τερμάτων με την εθνική κάνοντας πως δεν τα έχει υπ’ όψη του...

Πριν χωρίσουμε, υπέγραψε την φανέλα με το όνομά του, μερικά αυτόγραφα και φωτογραφίες για τους φίλους μου και, το πιο σπουδαίο, την αθλητική φανέλα του σχολείου μου για να την κάνω δώρο σ’ όλη την ομάδα! Αμέσως μετά από μένα θα του έπαιρνε συνέντευξη ο Σίντνεϋ Γκοβού, φίλος του και πρώην συμπαίκτης του στην Ολυμπίκ Λιονέ.

Ηταν μια όμορφη και συμπαθητική εμπειρία, έμαθα αρκετά πράγματα που θα μου χρησιμέψουν αργότερα.»

2014_12_sofootjunior_benzema_bd60.jpg2014_12_sofootjunior_benzema_bd59.jpg2014_12_sofootjunior_benzema_bd50.jpg2014_12_sofootjunior_benzema_bd45.jpgimg-so-foot-junior-8-1418622456_x800_articles-193488.jpgΠηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα