Εμβολιάζονται οι Νοτιοκορεάτες αθλητές

Οι αθλητές και οι αθλήτρις της Νότιας Κορέας που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8), θα αρχίσουν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού από αυτήν την εβδομάδα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Yonhap». 

Περίπου 100 αθλητές και προπονητές θα εμβολιασθούν σήμερα (28/4), ενώ άλλοι περίπου 500, θα εμβολιασθούν έως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου

πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους Αγώνες, αναφέρει το «Yonhap», επικαλούμενο την κορεατική αθλητική και Ολυμπιακή Επιτροπή (KSOC).

Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες από τα 52 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, αυξάνοντας το ποσοστό εμβολιασμού σε λίγο πάνω από το 4%. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε διεθνές επίπεδο, ενώ συγκριτικά αναφέρεται πως στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 41%.

Οπως είναι γνωστό, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, δεν είναι υποχρεωτικοί για όσους θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνιστάται, ενώ ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα εμβολιάσουν τους αθλητές τους με προτεραιότητα.

Η Νότια Κορέα έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο και συγκεκριμένα, να έχει εμβολιασθεί το 70% των κατοίκων της έως τον Σεπτέμβριο και να φτάσει στην ασυλία της αγέλης, έως τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται, ότι εχθές Τρίτη (27/4), εντοπίσθηκαν στην χώρα 775 νέα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 120.673 και τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 1.821.

Keywords
Τυχαία Θέματα