Εμβάζονται τα χρήματα για περιφράξεις και θυροτηλέφωνα στα σχολεία

Μπαίνει το νερό στ΄ αυλάκι, όσον αφορά την υλοποίηση των μέτρων τα οποία αποφασίστηκαν και εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας, Κώτσας Χαμπιαούρης, τον περασμένο Οκτώβριο και αφορούν την ασφάλεια των μαθητών στα δημόσια σχολεία.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, από την Δευτέρα άρχισαν να εμβάζονται τα χρήματα στις σχολικές εφορίες για την διευθέτηση των περιφράξεων και την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων.

Συγκεκριμένα, οι περιφράξεις

όπου είναι χαμηλές θα ανυψωθούν και όπου δεν υπάρχουν θα τοποθετηθούν.

Όσον αφορά τα θυροτηλέφωνα, θα τοποθετηθούν σε όλα τα δημόσια σχολεία και θα ελέγχονται από τη γραμματεία.

Το επόμενο βήμα είναι οι σχολικές εφορίες να πάρουν προσφορές και να ξεκινήσουν οι εργασίες, με τελική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο μέτρο αφορά την έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου στα σχολεία, της οποίας κάτοχοι θα είναι εξουσιοδοτημένα άτομα που θα μπορούν να παρουσιάζουν την κάρτα στο προσωπικό του σχολείου για να μπορούν να λαμβάνουν τα παιδιά τους την ώρα του μαθήματος ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο χρειαστεί.

Το δεύτερο μέτρο αφορά στις περιφράξεις των σχολικών μονάδων, οι οποίες θα επιδιορθωθούν όλες και θα τοποθετηθούν θυροτηλέφωνα για έλεγχο.

Το τρίτο αφορά στην περιφρούρηση των σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία από τις επτά το πρωί μέχρι τις οκτώ.

Το συνολικό κόστος υλοποίησης των μέτρων θα ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια.

Η λήψη των μέτρων αυτών, ήταν αποτέλεσμα της απαγωγής δύο 10χρονων αγοριών από το σχολείο τους στην Λάρνακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα