«Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου εκτός από άγραφος είναι και σκληρός και τιμωρεί όποιους τον παραβαίνουν. Στα Πηγάδια εφαρμόστηκε με τον πλέον σκληρό τρόπο. Αρχικά εφαρμόστηκε για την Ξάνθη, με την ακριτική ομάδα να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να βλέπει τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει γκολ και να προηγείται στο σκορ. Στη συνέχεια αυτόν τον νόμο τον βίωσε ο «δικέφαλος».

Οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ήταν καλύτεροι, κρατούσαν με άνεση το 0-1, έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά είδαν τον Σολτάνι στο 90' να τους παίρνει την μπουκιά από το στόμα κάνοντας το 1-1.

Έτσι στο ματς αυτό μπορούν κάλλιστα και οι δύο να λένε πως έμειναν και ικανοποιημένοι, αλλά και δυσαρεστημένοι. Οι γηπεδούχοι με τον βαθμό αυτόν έφτασαν στους 19 και ισοβαθμούν με τη Βέροια στη 12η θέση, ξεπερνώντας τον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι με τον βαθμό έμειναν τρεις πίσω από την ΑΕΚ, ενώ ξεπέρασαν κατά έναν τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο 25λεπτο της Ξάνθης ήταν εξαιρετικό από πλευράς δημιουργίας φάσεων και ευκαιριών, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το γκολ. Η ακριτική ομάδα, απέναντι στον τραγικό αμυντικά ΠΑΟΚ και με τον Όλσεν να κάνει μακράν το «παιχνίδι της ζωής» του από τότε που υπέγραψε στο «δικέφαλο», έχασε τέσσερεις κλασικότατες ευκαιρίες στο ξεκίνημα, περιόρισε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο, αλλά όπως προαναφέρθηκε δεν ήταν ουσιαστική στα τετ-α-τετ που είχε με τους Σολτάνι και Ορφανίδη. Κι όταν δεν βάζεις γκολ με τόσες ευκαιρίες, μοιραία θα τιμωρηθείς. Στο 30ό λεπτό, από σέντρα του Κοροβέση, ο Μυστακίδης με πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο και με τον τρόπο αυτόν έγινε το 1-0. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο 15λεπτο, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται σαφώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει πολλά αμυντικά κενά ο Τούντορ έριξε στο ματς στο 46΄ τον Βίτορ αντί του Σάμπο, παρ' όλ' αυτά η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία με το... καλημέρα στην επανάληψη (48΄). Ακολούθησε μία απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι στο 57΄, αλλά ο Αθανασιάδης αστόχησε. Μέχρι τη λήξη του ματς δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση, καθώς η είσοδος του Βίτορ «συμμάζεψε» τα πράγματα στην άμυνα, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν ενέργεια και φάνηκε να «μένουν» από δυνάμεις μετά το 60΄. Η τύχη, όμως, δεν τους εγκατέλειψε εντελώς, καθώς από κόρνερ στο 91΄ ο Σολτάνι με γυριστή κεφαλιά χάρισε στους Ακρίτες τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Keywords
Τυχαία Θέματα