«Εμένα δεν μου αρέσει αν υπήρξε μαγείρεμα για την αύξηση των ομάδων»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα όσα αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και την διακοπή του.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση για διακοπή: «Νομίζω ότι η απόφαση λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη σε ό,τι αφορά την διακοπή. Εκείνο στο οποίο δεν βρίσκω δικαιολογία είναι στην αύξηση των ομάδων έστω και για μία ποδοσφαιρική περίοδο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί να γίνει

αυτό το πράγμα».

Συμφωνείτε με την απόφαση;

«Όταν παίρνουμε αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουμε για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το θέμα της αύξησης δεν νομίζω να βοηθά και κάτι άλλο που ήθελα να υπογραμμίσω είναι ό,τι λέμε για το επόμενο πρωτάθλημα, πότε θα είναι αυτό; Λέμε το 2020-2021 να είναι με 14 αλλά θα παιχτεί πρωτάθλημα το 2020-2021; Από την στιγμή που οι λόγοι διακοπής είναι υγείας τότε αν παραμείνουν τα δεδομένα ή μέρος τους, τότε δεν μπορεί να αρχίσει πρωτάθλημα».

Συμφωνείτε με τα δικαιολογητικά της ΚΟΠ;

«Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Αν πίσω από την απόφαση ήταν το καλώς νοούμενο του Κυπριακού πρωταθλήματος τότε «ΟΚ», αλλά έχω πολλές αμφιβολίες εάν η ψηφοφορία έγινε με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαφωνώ».

Λέγατε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι δύσκολα θα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο φέτος, το πιστεύετε ακόμα;

«Το πιστεύω ότι είναι δύσκολο και αποδείχτηκε βάση την απόφαση. Αν ο λόγος ήταν η πανδημία, είναι σωστή η απόφαση. Αν ήταν συμφεροντολογική απόφαση μπαίνουμε σε άλλα κανάλια. Προέβλεψα πριν δύο μήνες όταν βγήκε το πρώτο διάταγμα ότι δεν θα υπάρξει οργανωμένο ποδόσφαιρο και ούτε και ευρωπαϊκοί αγώνες. Πρακτικά είναι δύσκολο. Σήμερα θα δούμε τι θα γίνει την Γερμανία. Περιμένω με χαρά να δω αγώνες ποδοσφαίρου μετά από δυόμιση μήνες».

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν ευρωπαϊκοί αγώνες;

«Ναι, εξακολουθώ να την έχω την άποψη. Αν κάτσεις να το σκεφτείς τότε μιλάμε για μετακινήσεις ομάδων από μια χώρα σε άλλη. Πέραν των πρωτοκόλλων, είναι και η ουσία. Είδα αγώνες τις Λευκορωσίας. Είναι ποδόσφαιρο, αλλά όχι αυτό που ξέρουμε».

Άποψή σας να μείνουν 12 οι ομάδες, με ποιο τρόπο να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα;

«Εκείνοι που είναι στο δ.σ. της ΚΟΠ έχουν υποχρέωση να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Έπρεπε να μείνουν 12 είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο».

Πώς βλέπετε να διεξάγεται το νέο πρωτάθλημα με 14 ομάδες;

«Πώς θα γίνει; Θα πέσουν τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο; Γιατί να μην πέσουν τρεις και να ανέβει ένας; Ας πάρουν την σωστή απόφαση αυτοί που σοφίστηκαν τις 14 ομάδες. Επηρεάζονται και οι άλλες πιο μικρές κατηγορίες. Επιτρέπετε να κάνω εγώ μια ερώτηση; Η ανακατωσιά αυτή έγινε λόγω κορωνοϊού; Εμένα δεν μου αρέσει αν υπήρξε μαγείρεμα».

Κάποιες τοποθετήσεις που έγιναν μέσω facebook, εσείς έχετε κάποια σχέση;

«Δεν έχω ούτε facebook, ούτε Instagram και ούτε με σόσιαλ μίντια ασχολούμαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα